Fritesfabriek

aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Opinie Kees Maas

Patat oorlog laat teler de winnaar zijn

In de afgelopen vijftien jaar heb ik het nog niet meegemaakt dat de aardappelmarkt zo snel is veranderd dan in de afgelopen drie maanden. De markt voor fritesaardappelen lijkt om te slaan van een aanbodgedreven markt naar een vraaggedreven markt. Wat betekent dat?
5 Februari 2022
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe fabriek Kruiningen

Aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer (LWM) gaat een nieuwe fritesfabriek bouwen in Kruiningen. Hiermee wordt de bestaande locatie uitgebreid.
27 Juli 2021
frites

Inside Aardappelen

Lege keten zorgt voor vraagexplosie naar frites

De westerse wereld lijk voorzichtig terug naar 'het normaal', lees het precovidium. De horeca stroomt langzaam weer vol en daarmee neemt ook de vraag naar frites toe.
10 Juni 2021
Dick Zelhorst

Inside Aardappelen

Nieuw Chinees fritesavontuur sterkt Aviko

Twee jaar nadat de Chinese samenwerking tussen Aviko Potato en Snow Valley werd beëindigd, produceert het Nederlandse bedrijf opnieuw frites in China. Daarvoor heeft het een meerderheidsbelang in de lokale producent Hongyuan Louis genomen. Chief global supply officer Dick Zelhorst legt uit wat de stap betekent voor het bedrijf en voor de leden van Cosun.
8 Januari 2021
slot gesloten dicht

Nieuws Coronavirus

Aardappelspecialist VK dicht na corona uitbraak

Aardappelspecialiteitenproducent Aunt Bessie's uit de Oost-Engelse kustplaats Hull heeft op 16 september de deuren gesloten na een serie van corona-uitbraken binnen het bedrijf. Ook de naastgelegen fabriek van Chaucer Foods heeft uit voorzorgsmaatregelen de deuren gesloten.
17 September 2020
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking verwerking

Inside Aardappelen

Komt fritesproductie in Oekraïne van de grond?

Het Oekraïense aardappelbedrijf Potato Agro heeft aangekondigd volgend jaar een eigen verwerkingsfabriek te openen. Het zou de eerste serieuze fritesfabriek van Oekraïne betekenen en een impuls geven aan de weinig professionele aardappelindustrie in het land.
6 Augustus 2020
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Jaarcijfers

Lockdown raakt resultaat Lamb Weston

De Amerikaanse fritesproducent Lamb Weston heeft door de coronacrisis een flinke financiële tegenslag gehad. Er lijkt momenteel zicht op herstel, maar volgens de fritesfabrikant is dit erg fragiel en onzeker gezien de onvoorspelbare effecten van de wereldwijde pandemie.
29 Juli 2020
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking verwerking

Nieuws aardappelen

Aviko gaat weer frites produceren in China

Aardappelverwerker Aviko neemt de Chinese fritesfabriek Hongyuan Louis over. Hier wordt jaarlijks 50.000 ton diepgevroren frites geproduceerd. De overname volgt op een eerder gestrande samenwerking met een fritesproducent in China.
15 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox