Boerenbusiness Award

Agribusiness Award enthousiast ontvangen

5 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse agribusiness is enthousiast over de Agribusiness Award die Boerenbusiness dit jaar voor de tweede keer uitreikt. In totaal heeft de redactie 27 aanmeldingen mogen ontvangen van bedrijven en organisaties die met hun product of dienst meedingen naar deze erkenning voor hun prestatie. 

Dit aantal heeft de verwachtingen van Boerenbusiness en de onafhankelijke jury overtroffen, vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster. "Het is de tweede keer dat we de Agribusiness Award uitreiken. Afgelopen jaar was het een groot succes, maar dit jaar is natuurlijk alles anders met alle onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt. Het was ook voor ons afwachten in hoeverre het hoofd ondernemers er naar staat om zich in te schrijven."

Ook juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen ziet de uitdagingen, maar benadrukt de veerkracht van de sector. "Het zijn enerverende tijden voor de food- en agribusiness. De corona- en stikstofcrisis, het mestbeleid en maatschappelijke druk vragen veel van de sector, aldus Aalt Dijkhuizen. Sterk ondernemerschap en vernieuwingen maken dat de sector door deze uitdagingen heen komt."

Boerenbusiness heeft veel enthousiaste reacties van deelnemers mogen ontvangen. Veel bedrijven zien dit toch als kans om in deze tijden waarin beurzen en andere events niet doorgaan, hun product of dienst extra onder de aandacht te brengen en niet onbelicht te laten. Het doel van Boerenbusiness en de vakjury is om te laten zien hoeveel innovatiekracht en creativiteit er in de sector zit en om deze prestaties in het zonnetje te zetten. "Dan is het prachtig om te zien dat zoveel bedrijven en organisaties dit jaar graag willen laten zien wat zij de agrarische ondernemers te bieden hebben", aldus Eric de Lijster.

Een belangrijke voorwaarde voor de jury van de Agribusiness Award is dat de potentiële kanshebbers een significante bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering en het rendement van de boer. Ook moet het een vernuftig product of dienst zijn en zich reeds bewezen hebben in de praktijk. "Voor de jury is het een uitdagend karwei om uit alle aanmeldingen uiteindelijk de winnaar aan te wijzen", aldus De Lijster.

Persoonlijk toelichten
Uit de huidige aanmeldingen selecteert de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen enkele finalisten. Deze genomineerden krijgen de gelegenheid om hun inzending persoonlijk aan de jury toe te lichten. Na deze gesprekken hakt de jury uiteindelijk de knoop door en kiest de winnaar. De genomineerden worden zo snel mogelijk op Boerenbusiness.nl bekend gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden