ChristenUnie

Vreugdenhil stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Vreugdenhil: 'Alle emissies stikstof langs dezelfde lat'

Hermen Vreugdenhil heeft zich het afgelopen jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant opgeworpen tot een kritische volger van het Nederlandse stikstofbeleid.
4 Januari 2022
Caroline van der Plas

Politiek Kabinet Rutte IV

BBB juicht niet voor keuze Staghouwer tot minister

Henk Staghouwer, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), wordt niet met open armen ontvangen door BoerBurgerBeweging (BBB).
30 December 2021
Vreugdenhil

Nieuws Noord-Brabant

'Provincie moet stoppen met verkoop stikstofruimte'

Hermen Vreugdenhil, Statenlid van Noord-Brabant voor de ChristenUnie-SGP, wil dat de provincie per direct stopt met de openbare verkoop van stikstofruimte totdat er duidelijkheid is over het verkoopproces. Dit verzoek doet hij vandaag (vrijdag 26 maart) tijdens de Statenvergadering.
26 Maart 2021
Pieter Grinwis

Interview Pieter Grinwis

Trots op het vakmanschap van minister Schouten

Pieter Grinwis (41) is beleidsmedewerker en raadslid voor de ChristenUnie in gemeente Den Haag. Carla Dik-Faber keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer en Grinwis is de beoogde nieuwe landbouwwoordvoerder van de partij. Met een vijfde plek op de lijst, is de kans groot dat hij straks op het pluche mag plaatsnemen.
15 Maart 2021
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Verkiezingen 2021

Carola Schouten gaat door: kandidaat bij ChristenUnie

Landbouwminister Carola Schouten gaat ook na de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar door in de politiek. Zij staat op de tweede plek van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. 'Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij', zegt de partij vrijdag in een toelichting.
9 Oktober 2020
Bert-Jan Ruissen SGP

Interview Bert-Jan Ruissen

'Medicijnkast agrarisch ondernemer raakt leeg'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Bert-Jan Ruissen, kandidaat-Europarlementslid voor ChristenUnie-SGP.
17 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox