Verduurzaming

biologisch ecoploegen

Nieuws Carbon farming

Eerste credits verkocht door Rabo Carbon Bank

Rabo Carbon Bank heeft de eerste credits van Nederlandse en Amerikaanse bodem verkocht. De opbrengst van de credits gaat voor 90% naar deelnemende boeren. De kopers zijn Hoogwegt, Interpolis, Vattenfall, Greenchoice en Interfood.
13 April 2022
Avebe Innovation Centre

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.
22 Februari 2022
biodiversiteit

Achtergrond Biodiversiteit

Biodiversiteit niet altijd beter voor ecosysteem

Meer biodiversiteit betekent lang niet altijd dat een ecosysteem beter functioneert. Een grote verscheidenheid aan plantsoorten heeft niet één op één tot resultaat dat er meer biomassa wordt gevormd. Biomassa wordt daarin gezien als de belangrijkste indicator voor plantengroei.
3 Januari 2022
melkveebedrijf koeien kalf

Nieuws Vlees

VanDrie Group investeert in duurzamere kalverketen

De VanDrie Group gaat hard aan de slag om de door de overheid gestelde klimaat- en duurzaamheidsdoelen voor de komende jaren te behalen. Dit moet samen op gaan met behoud van de productie en de productieketen in de kalfsvleessector, zo blijkt uit het duurzaamheidsverslag 2020.
20 December 2021
tarweoogst stro hakselen claas graan - agri

Achtergrond Duurzame landbouw

Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Anders dan beleidsmakers denken, is er voor het verder verduurzamen van de landbouw niet één universele oplossing. Dat is de belangrijkste uitkomst van een meta-analyse van de Universiteit van Basel. Een duurzaam landbouwsysteem moet ontworpen worden met de lokale behoeftes in gedachte en in overleg met de plaatselijke boeren.
18 November 2021
Arla Foods

Nieuws Nieuwe strategie

Arla trekt miljarden uit voor nieuwe groene koers

Arla wil de komende jaren flink gaan vergroenen. In de nieuwe strategie wordt €4 miljard uitgetrokken om in te investeren in een nieuwe duurzame koers, terwijl het dividend met €1 miljard wordt opgeschroeft. De Scandinavische zuivelcoöperatie wil zich zelf onderscheiden op gebied van duurzaamheid en zegt daarbij de support te hebben van de leden-melkveehouders.
3 November 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws NAV

'Voorstellen ACM draaien landbouwsector de nek om'

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) vindt de oplossingen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voorstelt om de verduurzaming vam de landbouw te versnellen 'volkomen onacceptabel'.
12 Oktober 2021
energie zonnepanelen zonneenergie stal nieuwbouw melkveebedrijf

Nieuws Melk

Belgische melkveehouders druk met verduurzaming

De verduurzaming in de Belgisch melkveehouderij krijgt steeds meer vaart. Zo'n 96% van alle Belgische melkveehouders neemt vrijwillig deel aan de Duurzaamheidsmonitor. Ook worden per melkveebedrijf gemiddeld twintig bovenwettelijke duurzaamheidsinitiatieven toegepast.
11 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden