Bedrijfsnieuws Pepsico

aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Ook Polen kampt met kwaliteitsissues

De problemen met de kwaliteit van aardappelen blijven niet beperkt tot Noordwest-Europa. Ook in Polen maken akkerbouwers zich zorgen om hoe de hoofdoogst uit de grond komt. Een grillig en extreem groeiseizoen ligt daaraan ten grondslag. Wat betekent dat voor de opbrengst?
22 September 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Joint venture

PepsiCo en Beyond Meat richten joint venture op

Een recent opgerichte joint venture tussen PepsiCo en Beyond Meat moet het aanbod van innovatieve snacks en dranken op basis van plantaardige eiwitten vergroten. Met het 'PLANeT Partnership' wil PepsiCo zijn duurzaamheidsdoelen nastreven, terwijl de producent van vleesvervangers zo juist een grotere doelgroep hoopt te bereiken.
28 Januari 2021
canada PepsiCo

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.
17 Januari 2021
aardappelen akkerbouw aardappelschillen schillen

Nieuws Food

PepsiCo maakt kunstmest van aardappelschillen

Voedingsgigant PepsiCo gaat aardappelafval een nieuwe bestemming geven. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Britse CCm Technologies, dat een technologie ontwikkelt om koolstof af te vangen voor de productie van onder meer kunstmest.
9 December 2020
aardappelverwerking chips

Nieuws Aardappelen

PepsiCo start bouw derde chipsfabriek in Rusland

De Amerikaanse multinational PepsiCo is gestart met de bouw van zijn derde chipsfabriek in Rusland. In het Siberische Novosibirsk moet vanaf 2022 op jaarbasis 176.000 ton aardappelen worden verwerkt tot chips en andere snacks. De teelt ervan gebeurt lokaal.
17 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox