FrieslandCampina

Nieuws Benoeming

Keurentjes stapt op als preses FrieslandCampina

3 Februari 2021 - Eric de Lijster - 1 reactie

Frans Keurentjes stapt op als voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Hij wordt medio juni opgevolgd door Erwin Wunnekink, de huidige vicevoorzitter. Keurentjes vertrekt, omdat hij het naar eigen zeggen tijd vindt voor nieuw leiderschap.

Dit meldt FrieslandCampina in een verklaring. Keurentjes is ruim 4 jaar voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina en vanuit die functie ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van het gelijknamige zuivelconcern. Hij is in juni halverwege zijn tweede termijn als preses. Toch stapt hij op. "Ik beschouw dit als het juiste moment om de voorzittershamer over te dragen. De coöperatie gaat van start met een nieuwe governance en de onderneming versnelt de uitvoering van haar strategie."

Met elkaar het gesprek aangaan
Keurentjes geeft aan trots te zijn op wat 'we samen in de afgelopen roerige jaren in de coöperatie hebben bereikt, ook al was dat niet altijd even makkelijk'. "Denk aan de coöperatieve visie Melk met Meerwaarde, de stappen die we hebben gezet op het gebied van verduurzaming van FrieslandCampina en de wijze waarop we met elkaar het gesprek zijn aangegaan." 

Het vertrek van Keurentjes komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig najaar ging al het gerucht in de sector dat hij zijn voorzitterschap wilde neerleggen. Dat werd destijds door Keurentjes en FrieslandCampina glashard ontkend.

Als zijn broekzak
Edwin Wunnekink, de aanstaande voorzitter van FrieslandCampina, zit al sinds december 2009 in het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen van het zuivelconcern. De melkveehouder uit Haarlo (Gld.) kent FrieslandCampina dus als zijn broekzak. Wunnekink is sinds december 2016 de vicevoorzitter van coöperatie FrieslandCampina.

De nieuwe vicevoorzitter van de coöperatie wordt straks Sandra Addink-Berendsen. Zij heeft een melkveebedrijf in Markelo en zit sinds 2014 in het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen. Zowel Wunnekink als Addink-Berendsen hebben ook zitting in de raad van commissarissen van voerconcern ForFarmers.

Erwin Wunnekink (foto: FrieslandCampina)
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Koos 3 Februari 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10890899/keurentjes-stapt-op-als-preses-frieslandcampina]Keurentjes stapt op als preses FrieslandCampina[/url]
Als iemand die al 11 jaar in het bestuur zit nu vernieuwing moet brengen???????
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden