Shutterstock

Nieuws Landbouw

Britten hebben meeste waardering voor de boer

8 Februari 2021 - Kimberly Bakker

In het Verenigd Koninkrijk wordt de agrarische sector enorm gewaardeerd, meer dan elders ter wereld. Dat laat een nieuwe enquête van YouGov zien. Het beroep van wetenschapper en dat van dokter staan wereldwijd bovenaan de lijst, waarschijnlijk gevoed door de coronapandemie.

Onderzoek van YouGov onder ruim 22.000 inwoners uit 16 verschillende landen toont aan dat het beroep van wetenschapper en het beroep van dokter het meest gewaardeerd worden. Oftewel: de respondenten zouden het gelukkigst zijn als een van hun kinderen dit beroep zou uitoefenen in de toekomst. Dat is niet per se verrassend, gezien de wereld nog steeds in de ban is van de coronapandemie. Ook advocaat, onderwijzer en architect zijn beroepen die wereldwijd op behoorlijk wat waardering kunnen rekenen.

Britten waarderen de boer
Kijken we naar het beroep van agrarisch ondernemer, dan waarderen de Britten dit vakgebied het meeste. Ruim 47% van de respondenten meldt dat ze blij zouden zijn als een van hun kinderen boer zou willen worden, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 23%. Het Verenigd Koninkrijk wordt gevolgd door Zweden en Australië. Daarentegen hebben China en Spanje de minste waardering voor de agrarisch ondernemers.

Volgens Mark Bridgeman, de voorzitter van de Country Land and Business Association in het Verenigd Koninkrijk, hebben de brexit en coronacrisis de voedselvoorziening als nooit tevoren uitgedaagd. "Het zorgt ervoor dat consumenten beseffen hoe belangrijk de Britse landbouwsector is."

Onderaan de lijst staan het beroep mijnbouwer, vrachtwagenchauffeur, medewerker in een callcenter en fabrieksarbeider.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden