Grondstofinkoop ongewijzigd

Commerciële tak Lamb Weston naar Breda

27 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De commerciële afdeling van aardappelverwerker Lamb Weston Meijer (LWM) in Kruiningen verlaat het hoofdkantoor om vanuit Breda te gaan opereren. De aardappelinkoop voor de Nederlandse fabrieken blijft in Kruiningen gevestigd. Voor de telers verandert er dus niets.

De verhuizing is volgens LWM noodzakelijk. Algemeen directeur Bas Alblas zegt in de PZC dat het steeds moeilijker wordt om jonge hoogopgeleiden te vinden voor commerciële functies. In Breda is de vijver om geschikte kandidaten uit te vissen groter waardoor er meer mogelijkheden zijn om jonge professionals binnen te halen. Ook de goede bereikbaarheid van Breda, maakt de werkgever aantrekkelijker voor personeel, zo is de gedachte.

De aardappelinkoop blijft op het hoofdkantoor in Kruiningen, zo bevestigt directeur grondstofinkoop John Wiskerke. ‘Alleen de commerciële afdeling verhuist. De aardappelinkoop voor de Nederlandse fabrieken blijft op het hoofdkantoor. Er verandert dus niets voor deze groep of voor onze telers. Belangrijk voor onze telers is natuurlijk onze buitendienst en die werken vanuit het gebied waar zij verantwoordelijk voor zijn, om op deze manier optimaal betrokken te zijn bij onze telers.’
 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden