Lamb Weston

aardappelen Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Noodgreep aardappelen van Prins Edwardeiland

Fritesfabrikant Lamb Weston gaat op de productielocatie in Taber in de Canadese provincie Alberta aardappelen verwerken uit het circa 3.500 kilometer verderop, eveneens in Canada, gelegen Prins Edwardeiland. Een groot deel van de aardappeloogst van het eiland wordt normaal naar de VS geëxporteerd. Dat is dit jaar niet mogelijk omdat de VS door de vondst van de wratziekte in Prins Edwardeiland de grens heeft gesloten voor aardappelen uit het gebied.
19 Januari 2022
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston verwacht dat fritesafzet blijft groeien

De vraag naar frites is goed en daar weet aardappelverwerker Lamb Weston van te profiteren. De netto-omzet oversteeg in het tweede kwartaal van het gebroken fiscale boekjaar ruimschoots de verwachtingen. Dat maakte het bedrijf donderdag 6 januari bekend. In een vooruitblik op de tweede helft verwacht het dat de netto-omzet boven de langjarige doelstelling blijft.
6 Januari 2022
frites aardappelverwerking frituur frituren

Inside Aardappelen

Hoe werkt groei fastfood door in de fritesmarkt?

De grote internationale fastfoodketens hebben een uitstekend derde kwartaal achter de rug. Over de hele linie laten deze bedrijven een mooie groei zien. Niet alleen ten opzichte van coronajaar 2020, maar ook in vergelijking met 2019. Hoe werken die resultaten door in de bedrijfsresultaten van de fritesleveranciers?
9 November 2021
Lambweston

Inside Aardappelen

Lamb Weston verwacht snel herstel fritesmarkt

Aardappelverwerker Lamb Weston heeft vorige week de resultaten over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/2021 bekendgemaakt. Het bedrijf boekte een winst van $66 miljoen tegenover een verlies van $2 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Lamb Weston blikte tijdens de presentie ook vooruit op het nieuw seizoen.
2 Augustus 2021
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Inside Aardappelen

'Fritesmarkt uiterlijk begin 2022 volledig hersteld'

Frites producent Lamb Weston heeft een matig derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/2021 achter de rug. Zowel de omzet als de winst zijn teruggelopen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Op korte termijn wordt de markt nog beheerst door corona. Het bedrijf verwacht dat eind 2021, begin 2022 de fritesmarkt weer volledig hersteld is.
9 April 2021
Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston breidt uit in China

Fritesfabrikant Lamb Weston Holdings kondigt aan dat het van plan is om de productiecapaciteit in China uit te breiden. Het bedrijf wil daarvoor in Ulanqab in de Chinese provincie Binnen-Mongolië een nieuwe fabriek bouwen. Het wordt voor Lamb Weston de tweede fabriek in Binnen-Mongolië. Er staat al een productiefaciliteit in Shangdu.
26 Maart 2021
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston verwacht voorlopig zwakke vraag

Tom Werner, de directeur van de Amerikaanse fritesproducent Lamb Weston, verwacht dat de vraag naar frites voorlopig nog zwak blijft. De maatregelen om het coronavirus in te perken en het koude weer zijn hier volgens hem debet aan. Wel verwacht Werner dat een deel van het verlies gecompenseerd kan worden met hogere verkoopcijfers in supermarkten en door middel van afhaalmogelijkheden.
12 Januari 2021
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Nieuws Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston/Meijer presenteert nieuwe CEO

Lamb Weston/Meijer heeft 1 september bekendgemaakt dat Marc Schroeder vanaf 1 januari 2021 aan de slag gaat als CEO van het bedrijf. Hij volgt daarmee Bas Alblas op die vanaf 1 november 2020 zal aftreden.
1 September 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief