Lamb Weston/Meijer

Lambweston

Nieuws Aardappelcontracten

Contract LWM niet mee in 25 euro verhoging

Ook aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer heeft zijn aardappelcontracten voor seizoen 2022-2023 aan de telers gepresenteerd. Opvallend is hierbij dat het bedrijf niet meegaat in de tot nu toe geziene prijsstijging van €25 per ton aardappelen. Waar komt de prijs dan wel op uit?
19 Januari 2022
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe fabriek Kruiningen

Aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer (LWM) gaat een nieuwe fritesfabriek bouwen in Kruiningen. Hiermee wordt de bestaande locatie uitgebreid.
27 Juli 2021
rusland Lambweston fritesfabriek LMW

Nieuws Aardappelen

LambWeston breidt fabriek in Rusland flink uit

Aardappelverwerker LWM RUS breidt de fabriek in de Lipetsk (Rusland) fors uit. De verwerkingscapaciteit wordt met een tweede productielijn meer dan verdubbeld. Het dochterbedrijf van LambWeston/Meijer investeert omgerekend €145 miljoen.
4 Juni 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Contract LWM steekt in op flexibiliteit

Lamb Weston/Meijer (LWM) houdt in hun teeltcontracten voor oogstjaar 2021 vast aan de strategie van lang bewaren met mechanische koeling. De fritesproducent bouwt flexibiliteit in het contract door het vaste volume per hectare te wijzigen.
26 Januari 2021
Lambweston Bas Alblas

Nieuws Bas Alblas

Oud-topman LWM wordt commissaris bij A-ware

Bas Alblas, de oud-CEO van aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer, treedt toe tot de raad van commissarissen van zuivelproducent A-ware.
28 December 2020
deal akkoord overeenkomst

Nieuws Aardappelen

Meerderheidsbelang LWM in Russische fritesfabriek

Lamb Weston/Meijer heeft officieel een meerderheidsbelang gekregen in de eerste grootschalige fritesfabriek van Rusland. Begin november liet de fritesproducent al weten die positie over te willen nemen van Belaya Dacha Group.
9 December 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

LWM vergroot aandeel in Russische fritesmarkt

Lamb Weston/Meijer vergroot zijn aandeel in de Russische fritesproductie. Als de autoriteiten in Rusland akkoord zijn, krijgt het bedrijf een meerderheidsbelang in de fabriek in Lipetsk. Nu is die rol nog weggelegd voor de Belaya Dacha Group.
4 November 2020
aardappelen kisten Agrifoto Lambweston

Nieuws Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston/Meijer presenteert nieuwe CEO

Lamb Weston/Meijer heeft 1 september bekendgemaakt dat Marc Schroeder vanaf 1 januari 2021 aan de slag gaat als CEO van het bedrijf. Hij volgt daarmee Bas Alblas op die vanaf 1 november 2020 zal aftreden.
1 September 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief