Over boekjaar 2014/15

McCain boekt 16,5 procent meer winst in Engeland

20 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

McCain Foods Ltd heeft het afgelopen boekjaar, dat loopt tot 30 juni 2015, de winst voor belasting met 16,5 procent zien stijgen. De Britse tak van de Canadese fritesgigant haalde een winst van 63,7 miljoen pond binnen, tegen de huidige wisselkoers 80,1 miljoen euro.

15

procent

van Britse aardappel oogst koopt McCain op

Dit haalt de Britse website The Business Desk uit de gegevens die McCain heeft ingeleverd bij de Companies House, de Britse variant van de Kamer van Koophandel. De omzet van McCain, dat in Groot-Brittannië zijn hoofdkwartier heeft in Scarborough, daalde licht: met 0,2 procent tot 444 miljoen pond (562 miljoen euro). 

McCain rapporteert dat de goede aardappeloogst van 2014 heeft geresulteerd in een vrijwel volledige verwerking van Britse aardappelen in de vier fabrieken die het concern op het eiland heeft. De hete zomer bracht weliswaar een trage start, maar ondanks de concurrentiedruk van het Europese continent met goedkope aardappelen en de zwakke euro, wist het bedrijf de verkoopvolumes te verhogen.

McCain is de grootste afnemer van Britse aardappelen. Het koopt jaarlijks ongeveer 15 procent van de aardappeloogst in Groot-Brittannië op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden