Grondstof naar voren

Eerste af land aardappelen noteren 17,75 aan bovenkant

8 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De eerste af land notering van aardappeloogst 2016 is donderdag tijdens het Pieperfestival Zakelijk in Emmeloord vastgesteld op gemiddeld 18,50 euro per 100 kg.

De aardappelcommissie van de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland die er ter plekke tijdens een praatje van voorzitter Mark Brantjes voor bezoekers van het Pieperfestival moest uit zien te komen, lukte dat niet meteen. De extra tijd die de commissie nodig had om overeenstemming te krijgen over het midden gaf Brantjes de mogelijkheid om wat meer over de vereniging te vertellen.

18-22

euro

voor fritesaardappelen van het duurdere segment  

Nadat gespreksleider Maas van den Heuvel op de gong had geslagen kwam de notering in beeld: Categorie 1 is vastgesteld op 15 tot 17,75 euro. Dat is nagenoeg dezelfde prijs voor bulkfritesaardappelen als vorig jaar. Voor het duurdere segment exportaardappelen (cat. 2) ligt de prijs van gedane transacties enkele euro's hoger; 18 tot 22 euro. De gemiddelde prijs in week 36 bedraagt 18,50 euro.

De stemming op de aardappelmarkt voelt volgens de leden vast aan. Toch is er niet veel handel. Reden daarvoor is dat de fritesfabrieken aardappelen die niet geschikt zijn voor bewaring in hun planning naar voren halen. Dat betekent dat vooral telers in de Nederlandse en Belgische gebieden die getroffen werden door de wateroverlast dit voorjaar, nu hun aardappelen moeten rooien.

De aardappelcommissie van beurs Emmeloord moet bij het podium tot een notering zien te komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
brock-herbert 11 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10871461/Eerste-af-land-aardappelen-noteren-17,75-aan-bovenkant]Eerste af land aardappelen noteren 17,75 aan bovenkant[/url]
een fatsoenlijke prijs , is altijd goed.

maar het jaar is nog lang .

groeten , herbert
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden