Nieuws CEO

Nedato benoemt nieuwe algemeen directeur

28 Mei 2018

Carel van Buchem is per 28 mei aangesteld als nieuwe algemeen directeur van aardappelcoöperatie Nedato uit Oud-Beijerland (Zuid-Holland). Daarmee volgt hij parttime directievoorzitter Antoon van Vugt op. Van Buchem moet waken over de nieuwe strategie van het bedrijf.

Van Buchem heeft onder meer als algemeen en commercieel directeur gewerkt bij bedrijven als Cargill, Nedalco en Bloemenveiling Aalsmeer. Nadat hij is ingewerkt, neemt Van Buchem het stokje over van Antoon van Vugt. Van Vugt is zelf algemeen directeur van CZAV en gaat deze functie nu fulltime vervullen. CZAV blijft wel aandeelhouder in Nedato, zo meldt het bedrijf in hun eigen berichtgeving.

Van Buchem overziet de strategiewijziging

Strategiewijziging
Van Buchem staat aan het hoofd van 3 andere directieleden. Dit zijn commercieel directeur Heero Gramsma, directeur teeltzaken en logistiek Wim van de Ree en financieel directeur Annemarie Bruijnzeel. Met het management overziet de nieuwe algemeen directeur de strategiewijziging, die in 2017 is ingezet.

Die nieuwe strategie bestaat uit 3 actiepunten: verbreden van het aanbod tafelaardappelen, actief zoeken naar samenwerkingsverbanden en uitbreiden van de teelt in fritesaardappelen. Inmiddels wordt op de productielocatie in Oud-Beijerland in fasen een investeringsprogramma doorgevoerd; zo kan Nedato meer maatwerk leveren.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Van Buchem per direct weg als topman Nedato

Nieuws Nedato

Van Buchem per direct weg als topman Nedato

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

Nieuws CZAV

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

BB TV Aardappeldebat deel 2

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

Voorschotprijs granen van CZAV hoogste in 9 jaar

Nieuws Granen

Voorschotprijs granen van CZAV hoogste in 9 jaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief