Nieuws CEO

Nedato benoemt nieuwe algemeen directeur

28 Mei 2018 - Niels van der Boom

Carel van Buchem is per 28 mei aangesteld als nieuwe algemeen directeur van aardappelcoöperatie Nedato uit Oud-Beijerland (Zuid-Holland). Daarmee volgt hij parttime directievoorzitter Antoon van Vugt op. Van Buchem moet waken over de nieuwe strategie van het bedrijf.

Van Buchem heeft onder meer als algemeen en commercieel directeur gewerkt bij bedrijven als Cargill, Nedalco en Bloemenveiling Aalsmeer. Nadat hij is ingewerkt, neemt Van Buchem het stokje over van Antoon van Vugt. Van Vugt is zelf algemeen directeur van CZAV en gaat deze functie nu fulltime vervullen. CZAV blijft wel aandeelhouder in Nedato, zo meldt het bedrijf in hun eigen berichtgeving.

Van Buchem overziet de strategiewijziging

Strategiewijziging
Van Buchem staat aan het hoofd van 3 andere directieleden. Dit zijn commercieel directeur Heero Gramsma, directeur teeltzaken en logistiek Wim van de Ree en financieel directeur Annemarie Bruijnzeel. Met het management overziet de nieuwe algemeen directeur de strategiewijziging, die in 2017 is ingezet.

Die nieuwe strategie bestaat uit 3 actiepunten: verbreden van het aanbod tafelaardappelen, actief zoeken naar samenwerkingsverbanden en uitbreiden van de teelt in fritesaardappelen. Inmiddels wordt op de productielocatie in Oud-Beijerland in fasen een investeringsprogramma doorgevoerd; zo kan Nedato meer maatwerk leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden