Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Belgapom moet opnieuw op zoek naar CEO

28 Oktober 2020 - Kimberly Bakker

De Belgische aardappelhandelsorganisatie Belgapom moet onverwacht opnieuw op zoek naar een CEO. De beoogde CEO, Tom Vandenkendelaere, heeft laten weten opnieuw plaats te nemen in het Europees Parlement. Daarnaast blijft Marc van Herreweghe ook de komende 3 jaar voorzitter van de organisatie.

Belgapom maakte halverwege juli bekend dat Romain Cools het stokje na 3 decennia zou overdragen aan Tom Vandenkendelaere. Als een Europees Parlementslid (onder meer betrokken bij de commissie Landbouw) én als interim-bestuurder van het Vlaamse Roeselare, leek Vandenkendelaere de ideale opvolger. De beoogde CEO heeft daarentegen besloten om de vrijgekomen zetel in het Europees Parlement wederom in te vullen. "Dit mandaat is onverenigbaar met mijn rol bij Belgapom", zo laat hij weten.

"Bovendien kan ik in het Europees parlement beter dan waar ook de bezorgdheden van de Belgische aardappelsector opnemen. Landbouw is de belangrijkste bevoegdheid van de Europese Unie en wordt ook nu een van mijn speerpunten. Met dossiers zoals brexit, vrijhandelsakkoorden en Green Deal wordt snel duidelijk hoe belangrijk het is om op Europees niveau te worden gehoord", aldus Vandenkendelaere. Oorspronkelijk zou Vandenkendelaere 1 januari starten als CEO van Belgapom en zou Cools vanaf die datum nog 6 maanden als adviseur bij het bedrijf actief blijven. Cools blijft nu aan als CEO tot er een nieuwe CEO is gevonden.

Nieuw bestuur verkozen
Belgapom heeft afgelopen week wel een nieuw bestuur kunnen verkiezen. Marc van Herreweghe blijft ook de komende 3 jaar aan als voorzitter van de aardappelhandelsorganisatie. Van Herreweghe wordt ondersteund door ondervoorzitters Hannelore Raes (Agristo) en Ben Muyshondt (Pomuni Fresh & Trade).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden