Avebe

Nieuws Aardappelen

Avebe start campagne zetmeelaardappelen

17 Augustus 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Royal Avebe start vandaag (dinsdag 17 augustus) met de aardappelcampagne in Nederland. In Gasselternijveen worden de eerste aardappelen verwerkt. Op de productielocatie in het Duitse Dallmin is de verwerking vorige week gestart.

Door de relatief koud verlopen meimaand hebben de aardappelen een groeiachterstand opgelopen ten opzichte van de afgelopen jaren laat de verwerker weten. "Ondanks deze achterstand en wisselende schade door hevige neerslag in het groeiseizoen, staan veel gewassen er nu goed bij", zegt Arjan de Rooij, directeur Agro van Avebe in de verklaring. "De huidige gematigde temperaturen gecombineerd met in de meeste regio's voldoende neerslag zijn gunstig voor de groei van de gewassen. We verwachten dat de opgelopen achterstand in de komende weken enigszins wordt gecompenseerd".

Uitbreiding
Avebe heeft op de locatie in Gasselternijveen flink geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor het aardappeleiwit Solanic. Dat product is voor de humane voeding en wordt voornamelijk gebruikt in de groeiende markt voor plantaardige voedingsmiddelen zoals vlees- en zuivelvervangers. In het Duitse Dallmin is een nieuwe lijn gebouwd voor de productie van eiwit voor diervoeding. Beide productielijnen worden deze campagne in gebruik genomen.

De fabriek in Lüchow wordt in de week van 23 augustus opgestart en die in Ter Apelkanaal wordt in de week van 30 augustus. Als alles volgens planning gaat loopt de campagne tot medio maart 2022. In die periode worden de aardappelen verwerkt van circa 2.300 leden tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws aardappelen

Campagneprijs Avebe komt uit op €100 per ton

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden