Zetmeelaardappelen

aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe moet iets inleveren

Zetmeelaardappelverwerker Royal Avebe realiseerde over boekjaar 2020-2021 een prestatieprijs van €93,30 per ton. Dat maakt de coöperatie 23 november bekend. Het resultaat ligt €2,85 onder de prijs van het vorig seizoen. Volgens Avebe is dat te wijten aan druk op de zetmeelmarkt door een betere oogst in heel Europa.
23 November 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Ook Polen kampt met kwaliteitsissues

De problemen met de kwaliteit van aardappelen blijven niet beperkt tot Noordwest-Europa. Ook in Polen maken akkerbouwers zich zorgen om hoe de hoofdoogst uit de grond komt. Een grillig en extreem groeiseizoen ligt daaraan ten grondslag. Wat betekent dat voor de opbrengst?
22 September 2021
Avebe

Nieuws Aardappelen

Avebe start campagne zetmeelaardappelen

Royal Avebe start vandaag (dinsdag 17 augustus) met de aardappelcampagne in Nederland. In Gasselternijveen worden de eerste aardappelen verwerkt. Op de productie locatie in het Duitse Dallmin is de verwerking vorige week gestart.
17 Augustus 2021
Avebe

Nieuws Aardappelen

Zetmeelmarkt onder druk, hoe presteert Avebe?

De teelt van zetmeelaardappelen is de laatste jaren significant toegenomen. Samen met betere groeiomstandigheden zorgt dat voor forse prijsdruk op de zetmeelmarkt. De vraag naar zetmeelproducten is door de coronacrisis goed, maar vooral logistiek zijn er uitdagingen. Deze ingrediënten hebben allemaal gevolgen voor de campagneprijs van Avebe.
1 Juni 2021
aardappelen Zetmeel zetmeelpootgoed zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Franse zetmeeltelers in moeilijkheden

De 2 verwerkers van zetmeelaardappelen in Frankrijk bieden telers dit seizoen een lagere prijs voor hun aardappelen. Dat wekt weerstand op bij telersorganisatie UNPT. Aardappeltelers hebben 3 moeilijke jaren achter de rug en een prijsverlaging is daarom niet aan de orde volgens hen.
20 Mei 2021
Avebe

Nieuws Avebe

Avebe sluit campagne 2020/2021 tevreden af

De laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 zijn afgelopen weekend door Avebe verwerkt op de fabriek in Gasselternijveen. Dat maakte de coöperatie vandaag (woensdag 19 mei) bekend. De campagne is daarmee volgens planning verlopen.
19 Mei 2021
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe zet in op hybride veredeling zetmeelrassen

Averis Seeds B.V., dochterbedrijf van Royal Avebe gaat samen met Solynta werken het hybride veredelen van zetmeelaardappelrassen. Volgens het Avebe kunnen nieuwe rassen met hybride veredelingstechnieken sneller ontwikkeld worden dan via gangbare veredeling mogelijk is.
15 April 2021

Bedrijfsreportage Berend Jansema

'Ik heb een drive om steeds iets nieuws te proberen'

Met 200 hectare akkerbouwgrond in beheer zit Berend Jansema uit het Groningse Sellingen letterlijk niet stil. Dat past bij het karakter van de ondernemer. "Ik heb een drive om steeds nieuwe dingen uit te proberen en hou wel van een uitdaging", zo zegt hij zelf.
31 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox