Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Grote orders van fritesfabrieken voor APH

30 December 2021

APH Group heeft onlangs meerdere grote contracten binnen gehaald voor de levering van machines voor drie fritesfabrieken in China, Roemenië en Saudi Arabië. APH gaat voor de fabrieken bewaar-, wasserij- en sorteerinstallaties leveren.

Voor een grote aardappelproducent en verwerker in China gaat het bedrijf een bunkersorteercomplex en een grote bewaring installeren. "De consumptie van frites zit dusdanig in de lift in China, dat onze klant ervoor heeft gekozen om verder te investeren in dit segment van de markt door de fritesproductie uit te breiden", zegt Steven Koop, sales manager engineering bij APH Group in een persbericht. In Roemenië en Saudi Arabië gaat het bedrijf een deel van de machines leveren voor twee nieuw te bouwen fritesfabrieken. Volgens APH Group gaat het in beide landen om de eerste fritesfabrieken.

"De afgelopen maanden is ons team erg druk geweest met de voorbereiding en dus gedetailleerde uitwerking van deze drie grote projecten. Ofwel, er is veel tijd en moeite geïnvesteerd, maar wij zijn dan ook erg verheugd dat wij deze miljoenencontracten hebben kunnen afsluiten", aldus Wytse Oosterbaan, CEO van APH Group. Het komende jaar ziet Oosterbaan met vertrouwen tegemoet, maar hij waarschuwt ook: "De huidige uitdagingen rondom de toelevering van de diverse onderdelen en componenten zullen wellicht nog meer flexibiliteit en creativiteit vragen."

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

‘Marginale groei van het Europese aardappelareaal’

Analyse Aardappelen

Eén na grootste verwerking in april ooit

Nieuws Aardappelen

Franse verwerking en voorraad recordhoog

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief