Aardappelverwerking

frites

Nieuws Aardappelen

Haarscheuren in de aardappelverwerking

De schrikkeldag die februari dit jaar rijk was, is niet zichtbaar in de cijfers van de Nederlandse aardappelverwerking. Sterker nog: voor de derde maand op rij zijn er minder aardappelen verwerkt tot aardappelproducten vergeleken met vorig seizoen
Gisteren 21:57 uur
aardappelen aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Kersvers aardappelbedrijf wisselt weer van eigenaar

Het vorig jaar opgerichte aardappelbedrijf Frespo – de naam waaronder Aviko Cuijk nu opereert – wisselt opnieuw van eigenaar. Aardappelspecialist Peka Kroef is voornemens de fabriek, die zich niet ver van zijn hoofdkantoor in Odiliapeel bevindt, over te nemen.
8 Maart 2024
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers voeren tempo op

Het verwerkingscijfer van aardappelen heeft in januari een sprongetje gemaakt ten opzichte van december. Er staat weer een 3 voor. Records zijn afgelopen maand echter niet gebroken.
15 Februari 2024
frites

Nieuws Aardappelen

Franse fritesindustrie mikt op productieverdubbeling

Een derde van alle Franse fritesaardappelen verdwijnt op jaarbasis naar de (Belgische) buren om daar tot frites te worden verwerkt. In de komende zeven jaar komt daar verandering in als het aan de Fransen ligt. Belangenbehartiger GIPT mikt op een productieverdubbeling gedurende dat tijdsbestek. Drie fabrikanten – uit België nota bene – werken er al hard aan.
3 Januari 2024
aardappelen frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelverwerker rust niet op zijn lauweren

Het hoge verwerkingstempo van oktober wordt niet helemaal doorgetrokken in november. Van een pauze is echter geen sprake met een verwerkingscijfer dat boven het vijfjarig gemiddelde uitkomt.
19 December 2023
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws Aardappelen

Verwerkers trekken weer aan aardappelen

Na twee wat rustigere zomermaanden maken de Nederlandse verwerkers in september weer vaart. Het verwerkingscijfer zit weer ruim boven de 300.000 ton, zo blijkt uit de cijfers die de Vereniging voor de Aardappelvererkende Industrie (Vavi) vandaag (donderdag 19 oktober) bekend heeft gemaakt.
19 Oktober 2023
frites

Nieuws Aardappelen

Lange zomerstop komt niet terug in verwerking

Weinig vraag naar aardappelen en prijzen die onder druk staan, dat is het verhaal op de aardappelmarkt van het moment. Dat was begin augustus wel even anders toen het seizoen met hoge prijzen werd afgetrapt en verwerkers die relatief laat overstapten op de nieuwe oogst. In de verwerkingscijfers van augustus is dat overigens maar beperkt terug te zien.
20 September 2023
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Fritesproductie naar laagste punt in twee jaar

Tussen de aansluiting oude en nieuwe oogst aardappelen zat een gaatje. Dat is terug te zien in het verwerkingscijfer van de Nederlandse aardappel verwerkende industrie over de maand juli. Het is al weer even geleden dat dat begon met een tweetje.
23 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden