Aardappelverwerking

frites

Analyse Aardappelen

Eén na grootste verwerking in april ooit

Donderdag 15:05 uur
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Nieuws Aardappelen

Franse verwerking en voorraad recordhoog

Zowel de verwerking van industrieaardappelen als de aardappelvoorraad liggen dit voorjaar op een historisch hoog niveau in Frankrijk. Het gros van de aardappelen dat telers begin vorige maand nog in voorraad hadden ligt bij fritesproducenten vast op voorraad.
16 Mei 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking frituur

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

De wereldwijde aardappelsector heeft de gevolgen van het coronavirus wereldwijd van zich afgeschud. Dat kan worden geconcludeerd door te kijken naar het afgezet volume in 2021. Qua afzet van aardappelproducten kunnen we binnen sommige segmenten zelfs spreken van een record. Ondanks dat verwerkers ervaren zijn geworden in crisismanagement is de toekomst onzeker. De oorlog in Oekraïne, gestegen transport- en productiekosten en het wegvallen van de Russische markt. Wat betekent dit voor de verwerkende sector én de teler? In deze analyse lees je er alles over.
1 April 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

De verwerkende industrie blijft aardappelen vragen

Aardappelen blijven gevraagd door de verwerkende industrie. Voor de zesde maand oprij is er meer dan 300.000 ton verwerkt. In februari is misschien geen nieuw record neer gezet maar de verwerkende industrie weet toch nog altijd een stevig tempo vast te houden. 
21 Maart 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking frituur verwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers houden hoog tempo vast

De fritesindustrie draait dit seizoen in hoog tempo. Daar is in januari geen verandering in gekomen. Ook deze maand scoort hoog qua verwerkte tonnen. Opvallend is dat er in verhouding tot de verwerkte tonnen relatief veel frites is geproduceerd.
17 Februari 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Opinie Kees Maas

Patat oorlog laat teler de winnaar zijn

In de afgelopen vijftien jaar heb ik het nog niet meegemaakt dat de aardappelmarkt zo snel is veranderd dan in de afgelopen drie maanden. De markt voor fritesaardappelen lijkt om te slaan van een aanbodgedreven markt naar een vraaggedreven markt. Wat betekent dat?
5 Februari 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers in Frankrijk draaien overuren

Net als in Nederland schrijven de Franse aardappelverwerkers zeer goede verwerkingscijfers op over het einde van 2021. De aardappelverwerking nam maar liefst met een derde toe. Dit betekent dat Frankrijk en België steeds meer aardappelen over de grens heen en weer schuiven.
4 Februari 2022
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto3

Analyse PAT-Index

Verwerkers kopen maar weinig aardappelen bij

Sinds 2018 publiceren de gezamenlijke Nederlandse aardappelverwerkers de door hun betaalde prijzen voor fritesaardappelen. De DCA PAT-Index wordt dagelijks berekend. Ondanks de omvangrijke aardappelindustrie is het volume mager te noemen. Hebben verwerkers maar weinig behoefte aan vrije aardappelen of zijn zij maximaal ingedekt via vaste contracten?
27 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief