Aardappelverwerking

aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Agrico en Nedato voegen tafelaardappeltak samen

De tafelaardappelactiviteiten van Agrico en Nedato worden samen met Agrico dochter Leo de Kock vanaf komend najaar ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke coöperatie. Dat hebben de bedrijven vandaag (woensdag 24 mei) bekend gemaakt.
Woensdag 10:55 uur
frites

Analyse Aardappelen

Dure aardappelen remmen de verwerking nauwelijks

De PotatoNL begon in april stappen omhoog te zetten. De vraag naar aardappelen door de verwerkende industrie heeft daar niet onder te lijden, zo kun je uit de verwerkingscijfers over april opmaken.
17 Mei 2023
frites aardappelverwerking frituur frituren

Analyse Aardappelen

Gang is alles bij de aardappelverwerkers

De aardappelverwerkende industrie neemt bepaald geen gas terug in het verwerken van de aardappelen tot frites en overige producten. Slechts twee keer eerder zijn er in een maand maart meer aardappelen door gejaagd dan de afgelopen maand van dit jaar.
20 April 2023
frites

Analyse Aardappelen

Aardappelverwerkers missen op haar na record

De aardappelverwerkende industrie blijft volle bak doorstampen in de productie van frites en andere diepgevroren aardappelproducten. Vorige maand werd nog een nieuw verwerkingsrecord neergezet voor januari. Deze maand werd een all time high voor februari op een haar na gemist.
16 Maart 2023
frites McDonalds

Nieuws Aardappelen

Tekort aan aardappelen remt Franse verwerking

Aardappelverwerkers in Frankrijk hebben dit seizoen tot nu toe minder product verwerkt dan vorig jaar het geval was. Vooral in december viel de verwerking terug. Voor voldoende vrije aardappelen moeten de Franse fabrieken de grens over, maar ook daar valt het niet mee om voldoende grondstof los te peuteren.
24 Februari 2023
poten aardappels poten aardappelen poten

Achtergrond Aardappelen

Veel factoren belemmeren groei van aardappelareaal

Het aardappelareaal in Noordwest-Europa kan dit jaar een fikse groei laten zien. Immers, de contractprijzen zijn significant toegenomen en de teeltkosten dalen. Toch zijn er veel externe factoren die wel degelijk de rem op het areaal kunnen gooien. Het nieuwe Europese landbouwbeleid is, zeker in intensieve teeltgebieden, een bepalende factor.
23 Februari 2023
frites

Nieuws Aardappelen

Fritesfabrieken rammen in Nederland volle bak door

De op Nederlandse bodem gevestigde fritesfabrieken rammen volle bak door. Nog nooit werden er in deze maand (december) zoveel aardappelen door de fabriek getrokken, het 'verwerkingrecord' van 2007 is hiermee gebroken.
18 Januari 2023
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Franse fabrieken trekken markt in rap tempo leeg

In heel Europa draaien aardappelverwerkers op volle toeren. In Frankrijk is dat niet anders. De fritesproducenten hebben tot nu toe een recordhoeveelheid aardappelen verwerkt. Vanwege de lage beschikbaarheid aan aardappelen moeten Franse kopers elders in Europa op zoek naar voldoende grondstof.
9 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox