Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Agrico en Nedato voegen tafelaardappeltak samen

Woensdag 10:55 uur - 2 reacties

De tafelaardappelactiviteiten van Agrico en Nedato worden samen met Agrico-dochter Leo de Kock vanaf komend najaar ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke coöperatie. Dat hebben de bedrijven vandaag (woensdag 24 mei) bekendgemaakt.

De markt voor tafelaardappelen is volgens de bedrijven aan verandering onderhevig. De behoeftes van consumenten veranderen waardoor de markt krimpt en er is de wens bij de drie partijen om te komen tot een duurzame integrale keten. Zij hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken en de afgelopen maanden onderzocht of, en zo ja hoe, een eventuele samenwerking vorm zou moeten krijgen. Het uitgangspunt daarbij is een gezonde organisatie die tafelaardappeltelers een goed toekomstperspectief biedt. Een nieuwe coöperatie specifiek voor tafelaardappelen is daarvan de uitkomst.

Overhevelen
De activiteiten op het gebied van handel en verpakken worden ondergebracht op de huidige locatie van Nedato in Oud-Beijerland. Deze locatie beschikt over voldoende ruimte en is meer centraal gelegen voor het merendeel van de telers van de nieuwe coöperatie. Het personeel van de drie bedrijven gaat over naar de nieuwe organisatie. De overgang van de activiteiten naar Oud-Beijerland zal gefaseerd gaan, melden de bedrijven. "Met het bundelen van kennis en activiteiten rondom tafelaardappelen ontstaat een sterk gespecialiseerde organisatie met regie over een korte keten, waarin klantenwensen en telersbelang op een efficiënte wijze worden verbonden", schrijft Wim van de Ree, directeur van Nedato, in het bericht over de samenwerking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
coöperatieve Woensdag 12:57 uur
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10904335/agrico-en-nedato-voegen-tafelaardappeltak-samen]Agrico en Nedato voegen tafelaardappeltak samen[/url]
wie wil er nog tafelaardappelen telen dan
Abonnee
Ondermaat Donderdag 20:59 uur
Wie worden de klanten van de nieuwe club, aan wie gaan zij de aardappels verkopen?
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Aardappelen

Dure aardappelen remmen de verwerking nauwelijks

Analyse Aardappelen

Gang is alles bij de aardappelverwerkers

Analyse Aardappelen

Aardappelverwerkers missen op haar na record

Nieuws Aardappelen

Tekort aan aardappelen remt Franse verwerking

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox