Shutterstock

Nieuws Droogte

Vierde waterschap stelt beregenverbod in

5 Juni 2019

Het waterschap Limburg meldt dat het vanaf vrijdag 7 juni een onttrekkingsverbod hanteert voor de beregening met water uit beken en sloten. Het is het vierde waterschap dat een beregeningsverbod ingesteld heeft.

Het waterschap wil met dit verbod voorkomen dat het waterpeil in beken en sloten verder daalt. Daarnaast moet het verbod ervoor zorgen dat de watervoorraad richting de zomer voldoende aangevuld is. Uitzonderingen op het verbod zijn te vinden op de website van het waterschap. 

"Ondanks dat de stuwen in de winter op de zomerstand hebben gestaan, om zoveel mogelijk regenwater vast te houden, blijft de afvoer van beken dalen en is het grondwaterpeil nog steeds historisch laag. De verwachting dat er relatief weinig neerslag gaat vallen, blijft aanhouden. We moeten dus zorgen dat we alles vasthouden in ons watersysteem", zo licht Har Frenken, bestuurder bij waterschap Limburg, toe.

Vierde waterschap
Waterschap Limburg is al het vierde waterschap in Nederland dat dit jaar een verbod op het gebruik van oppervlaktewater instelt. Het waterschap Vallei en Veluwe stelde dinsdag 4 juni nog een onttrekkingsverbod voor. Eerder kondigden het waterschap Brabantse Delta al een verbod voor in delen van West-Brabant. Begin april stelde waterschap De Dommel al een beregenverbod in voor grasland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox