Onttrekkingsverbod

beregenen

Nieuws Beregening

Belgische boer vreest voor grondwatergebruik

Een vernietigde vergunning voor het oppompen van grondwater voor de beregening kan grote gevolgen hebben voor landbouwers in België. De raad van state in België dwarsboomde zo een reeds toegekende vergunning van een landbouwbedrijf en schermt met regels over milieubescherming. Nu vrezen ook andere bedrijven voor hun vergunningen.
13 April 2021
aardappelen beregenen droogte

Nieuws Droogte

Waterschap kijkt strenger naar beregening

Het waterschap Hunze en Aa's in Drenthe gaat vanaf 1 januari 2020 consequenter handhaven op het naleven van de regels voor onttrekking van water voor beregenen. Het gaat om het beregenen van gewassen in het Drentsche Aa-gebied.
2 September 2019
aardappelperceel beregenen droogte

Nieuws Droogte

Vierde waterschap stelt beregenverbod in

Het waterschap Limburg meldt dat het vanaf vrijdag 7 juni een onttrekkingsverbod hanteert voor de beregening met water uit beken en sloten. Het is het vierde waterschap dat een beregeningsverbod ingesteld heeft. 
5 Juni 2019
droogte sloot

Nieuws Droogte

Beregenverbod maand eerder op de Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe heeft voor een gedeelte van hun gebied een onttrekkingsverbod ingesteld voor beregenen met oppervlaktewater. Het beregenverbod gaat woesdag 5 juni in. In een deel van het werkgebied mag nog wel water worden onttrokken.
4 Juni 2019
aardappelen beregenen droogte zomer 2018

Nieuws Droogte

Beregenverbod voor delen van West-Brabant

Het waterschap Brabantse Delta heeft maandag 3 juni zijn eerste onttrekkingsverbod voor 2019 ingesteld. Boeren mogen geen oppervlaktewater onttrekken uit verschillende sloten en beken.
3 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox