Agrifoto

Nieuws Expansie in akkerbouw

Cosun en Avebe sluiten aan bij dataplatform JoinData

2 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness

De akkerbouwcoöperaties Cosun en Avebe zijn maandag 1 juli definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie, die eerst actief was in de melkveehouderij, haar ledenbestand uit met akkerbouwers. "Een veilige datasnelweg voor akkerbouwers is nu binnen handbereik", verklaart JoinData.

"De toetreding van Cosun en Avebe is een mijlpaal voor datacoöperatie JoinData. Zo ontstaat er een bredere dekking in de landbouwsector", zegt Ton Loman, de voorzitter van het bestuur van JoinData, in een verklaring. JoinData organiseert de distributie van data in de food- en agrisector. Dit bevordert volgens de organisatie de uitwisseling van gegevens, zodat er slimme apps kunnen ontwikkeld voor toepassing in de akkerbouw en veehouderij.

Sener Celik, de directeur van JoinData, kondigde de toetreding van Cosun en Avebe enkele weken geleden al aan in een interview voor Boerenbusiness TV. Dirk de Lugt, de voorzitter van Cosun, noemt het lidmaatschap in de verklaring essentieel voor de leden en bedrijven van Cosun. "Smart farming is noodzakelijk voor een duurzame en efficiënte akkerbouwsector. Veilige datadistributie is daarbij een cruciale randvoorwaarde. JoinData faciliteert hierin."

Ondernemer blijft eigenaar
Het uitgangspunt van JoinData is dat de agrarisch ondernemer eigenaar blijft van de data die hij beschikbaar stelt en zelf toezicht houdt op de distributie daarvan. "Datagebruik en data-uitwisseling speelt in de keten en op de akkerbouwbedrijven van de leden van Avebe een steeds grotere rol. JoinData maakt het mogelijk om datastromen te koppelen, waardoor we nog efficiënter gebruik kunnen maken van de beschikbare data", laat Bert Jansen, de CEO van Avebe, weten.

De coöperatie JoinData is een samenwerking van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland. Ook Rabo Frontier Ventures is juni 2018 toegetreden tot JoinData.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden