Shutterstock

Nieuws Neonicotinoïden

Schouten doet niets met neonics-rapport STAF

3 Juli 2019 - Anne Jan Doorn - 4 reacties

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gaat het verbod op de neonicotinoïden niet intrekken vanwege een rapport van Stichting Agri Facts (STAF). De stichting stelde eerder dat er geen link is tussen de sterfte van bijen en het gebruik van neonicotinoïden.

STAF bood dinsdag 4 juni een petitie en het onderzoek aan bij de landbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer. Daarin stelde de stichting onder meer dat de situatie in Nederland heel anders is dan in Europa. De populatiegrootte van de bijen die in landbouwgebieden foerageren, zou sinds het gebruik van neonicotinoïden ook niet zijn afgenomen.

Voor Schouten is dit onderzoek echter geen reden om het verbod op het gebruik van neonicotinoïden in open teelten aan te vechten. De minister stelt dat ze het onderzoek heeft laten beoordelen door onderzoekers van Wageningen Universiteit, Naturalis en Stichting EIS. Volgens hen zijn de conclusies van Agri Facts onvoldoende onderbouwd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
roy 3 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10883105/schouten-doet-niets-met-neonics-rapport-staf]Schouten doet niets met neonics-rapport STAF[/url]
onderzoekers? spreekbuizen van linkse bolwerken zal je bedoelen. Lekker objectief minister!
Henrie 3 Juli 2019
Is Staf geen organisatie die te beschouwen is als een slager die zijn eigen vlees keurt? En dan de term links; wat is tegenwoordig links?
Ik zou zeggen ga naar een communistisch land als Rusland. Daar kun je alle middelen gebruiken. De consument "slikt" niet meer alles. Oostenrijk wordt glyfosaat vrij en Nederland volgt ook zeker. En als de minister het niet doet, dan gaan de grootwinkelbedrijven de eisen stellen. Dus gewoonweg produceren wat gevraagd wordt. Wil de landbouwer dat niet; dan is er geen toekomst meer voor dit bedrijf;
Kjol 3 Juli 2019
@henrie ga je energie maar richten op de Mercosur deal, binnenkort gaat de EU consument nog veel meer Glyphosaat voedsel en ex-regenwoud herkomst consumeren. Gelukkig voor de consument komt dat voedsel lekker goedkoop met extra CO2 uitstoot over de oceaan deze kant op. De vervuilende NL en EU boeren kunnen dan eindelijk stoppen en daarmee is de wens van de milieuclubs uitgekomen.
Jp kievit 5 Juli 2019
De paard en wagenlandbouw van christenunie en d66 wordt stap voor stap gerealiseerd landbouw wordt omgeturnd naar een toeristische sector .voedsel zal worden geimprteerd uit de zuid amerikaanse landen zie eu 28 accoord
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden