Shutterstock

Nieuws Groene gewasbescherming

NVWA gaat gericht groene middelen controleren

23 Augustus 2019 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

Vanaf 2020 gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) risicogerichte controles uitvoeren op de verkoop van groene gewasbeschermingsmiddelen. Deze inspecties zullen gedaan worden bij de producenten en leveranciers van deze middelen. 

Het gaat om de middelen die verkocht worden als zogenaamde 'groene middelen', maar daarvoor niet zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Dit zijn onder andere biostimulanten, bodemverbeteraars en andere middelen van natuurlijke oorsprong. Deze middelen vallen in veel gevallen onder de definitie van gewasbeschermingsmiddel, ook als dit niet wordt geclaimd.

RUB-middelen
Ook gaat de NVWA de verkoop van RUB-middelen controleren. Het betreft middelen die zijn toegelaten op basis van de Regeling uitzondering bestrjidingsmiddelen (RUB-lijst). De risico's van deze middelen zijn nooit beoordeeld, en voldoen dan ook niet aan de Europese wetgeving. Deze middelen moeten alsnog worden beoordeeld, of van de markt gehaald worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan kievit 25 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10883759/nvwa-gaat-gericht-groene-middelen-controleren]NVWA gaat gericht groene middelen controleren[/url]
De nvvwa is als overheid uitvoerder al 5jaar telaat met handhaven .particuliere tuinbezitters bestelllen al massaal geen goedgekeurde chemisce gewasbesschermingsmiddelen via internet zonder een spuitlicencie
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden