Shutterstock

Nieuws CZAV

Nakorting CZAV hoger dan vorig jaar

12 December 2019 - Jeannet Pennings

Leden van CZAV krijgen dit jaar €1,5 miljoen uitgekeerd, terwijl dat vorig jaar €1,3 miljoen was. De nakorting is te danken aan de positieve cijfers van de coöperatie over het boekjaar 2018/2019.

De nakorting valt dus €0,2 miljoen hoger uit dan vorig jaar en wordt naar rato van omzet aan de leden en klanten terugbetaald. Deze korting wordt uitbetaald over de groepen gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders, uien- en maïszaden.

CZAV verleent dit jaar tevens korting op organische mest. Daarmee wil de coöperatie vooral recht doen aan de groeiende aandacht voor bodem en bemesting. Ook wil ze de binding van de activiteiten op die manier extra zichtbaar maken. Dit betreft de vaste mest, vloeibare mest, composten en champost.

Moeizaam groeiseizoen
Het positieve resultaat is wel enigszins opvallend te noemen, gezien het moeizame groeiseizoen. Het seizoen werd vooral gekenmerkt door droge en warme periodes. Door de goede bodemstructuur zijn de opbrengsten in het zuidwesten van het land desondanks meegevallen. De graanoogst is opvallend goed. Ook is voldoende en goed ruwvoer gewonnen en is de fruitpluk goed en vlot verlopen. Door de neerslag zijn latere oogsten wel vertraagd, evenals het inzaaien van de wintertarwe en het planten van bollen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden