Green deal

Bayer

Achtergrond Gewasbescherming

'Waken voor willekeur bij toelating middelen'

Verdere verduurzaming van de agrarische sector staat hoog op de politieke agenda. De Europese Green Deal en de daaruit voortvloeiende Farm-to-Fork- en biodiversiteitstrategie hebben sinds de bekendmaking stevig reacties opgeroepen. Voorstanders vinden dat de maatregelen vooral symptoombestrijding zijn en niet ver genoeg gaan, terwijl tegenstanders bang zijn dat de EU de eigen voedselproductie verkwanselt en zich afhankelijk maakt van import. Door de oorlog in Oekraïne is de discussie in een nieuw daglicht komen te staan.
30 Maart 2022
Europese Commissie Frans Timmermans

Opinie Jaap Majoor

Wat heeft de Europese Green Deal tot gevolg?

De oorlog in Oekraïne is verschrikkelijk en heeft alleen maar verliezers. Wel maakt deze oorlog West-Europa duidelijk hoe afhankelijk zij inmiddels is van landen buiten Europa.
15 Maart 2022
Frans Timmermans

Politiek Farm to Fork

Europarlement stemt massaal voor 'Farm to Fork'

Het Europese Parlement heeft dinsdagavond 19 oktober ingestemd met de 'Farm to Fork'-strategie. De uitslag is een overwinning voor de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans.
20 Oktober 2021
Brussel Europese Commissie

Politiek Farm to Fork

Kritiek op Farm to Fork-strategie zwelt aan

De Farm to Fork strategie, één van de paradepaardjes van de Green Deal, krijgt steeds meer kritiek te voorduren. Leden van het Europees parlement zijn verontwaardigd over het achterhouden van een kritisch rapport van het JRC door de Europese Commissie. En deze week brachten 27 Europese brancheverenigingen in de agrisector een verklaring naar buiten waarin ze de Europese beleidsmakers oproepen de ogen niet te sluiten voor de negatieve effecten van de Farm to Fork strategie.
14 Oktober 2021
Europese Commissie

Achtergrond Farm-To-Fork

Farm-to-Fork laat veel potentie onbenut

De Farm-To-Fork en de biodiversiteit strategieën leiden tot een flinke daling van de agrarische productie. De prijzen van levensmiddelen zullen daardoor stijgen terwijl de beoogde milieuwinst nihil is. Toch hebben de strategieën weldegelijk de potentie een succes te worden zowel voor de boer als de maatschappij.
18 September 2021
graanoogst tarweoogst stro tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

'Farm to Fork maakt EU afhankelijk van import'

De doelstellingen van de Europese Commissie om de impact op het milieu van de landbouw te reduceren kunnen desastreus uitpakken voor de opbrengsten van gewassen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van graan- en oliehoudende zadenhandelaren Coceral.
24 Juni 2021
energie diesel

Nieuws Energie

Biobrandstof nodig in energietransitie

De Europese Commissie is momenteel bezig het Renewable energy directive (Red) - onderdeel van de Green Deal - te herzien. Biobrandstoffen zijn daarin een omstreden onderwerp. Critici vinden dat de beleidsmakers te weinig oog hebben voor realistische oplossingen om op de middellange termijn de boeikasgasuitstoot te verminderen.
20 Mei 2021
soja - agri

Nieuws Eiwitstrategie

België heeft ambitieuze eiwitstrategieën

België heeft ambitieuze plannen voor de uitbouw van een plantaardige en duurzame eiwitsector. Vlaanderen en Wallonië hebben daarvoor wel een andere aanpak in gedachten. De Vlamingen zoeken nieuwe eiwitbronnen en zetten in op de toekomstige uitdagingen op het gebied klimaatverandering, voedselzekerheid en volksgezondheid. De Walen zien meer in eiwitgewassen en grijpen de transitie aan als kans voor herindustrialisatie in het kader van het herstel na de coronacrisis.
25 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden