Frans Timmermans

Europese Commissie Frans Timmermans

Opinie Jaap Majoor

Wat heeft de Europese Green Deal tot gevolg?

De oorlog in Oekraïne is verschrikkelijk en heeft alleen maar verliezers. Wel maakt deze oorlog West-Europa duidelijk hoe afhankelijk zij inmiddels is van landen buiten Europa.
15 Maart 2022
Frans Timmermans

Politiek Farm to Fork

Europarlement stemt massaal voor 'Farm to Fork'

Het Europese Parlement heeft dinsdagavond 19 oktober ingestemd met de 'Farm to Fork'-strategie. De uitslag is een overwinning voor de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans.
20 Oktober 2021
Frans Timmermans

Nieuws Frans Timmermans

'Alles in schap moet aan landbouweisen EU voldoen'

Als het aan Frans Timmermans ligt, voldoet straks al de voedselproducten die in de Europese Unie worden verkocht aan de strenge Europese eisen voor landbouwproducten. 'Aan een handelsoorlog hebben we niks, maar aan een gelijk speelveld wel', zegt de Nederlandse eurocommissaris en architect van de zogeheten Green Deal.
13 Mei 2021
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Landbouwbeleid

Activisten vragen aandacht voor klimaat in GLB

Klimaatactivisten van Fridays For Future roepen op om de landbouwhervorming van de Europese Commissie meer aandacht te besteden aan de rol van de landbouw bij klimaatverandering. In een gesprek met vicevoorzitter van de commissie Frans Timmermans gisteren (dinsdag 30 maart) uitte de groep kritiek op de voorgestelde plannen. Ze vinden dat het Europese voorgestelde landbouwbeleid niet verenigbaar met het klimaatakkoord van Parijs.
31 Maart 2021
Europese Commissie

Nieuws Green Deal

'Europa stelt onrealistische eisen aan landbouw'

De ambities in de Green Deal zijn groot en de de weerstand die het oproept groeit met de dag. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, doet vandaag de plannen uit de doeken en die raken de agrarische sector hard.
20 Mei 2020
Europese Commissie Frans Timmermans

Nieuws Klimaat

Uitstel is geen afstel voor Green Deal

Als het aan vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie ligt betekent uitstel van de omvangrijke Green Deal geen afstel. 'Klimaatverandering mag niet worden genegeerd, zelfs in de huidige tijden.' In de EU willen 17 lidstaten – waaronder Nederland – de klimaatwet centraal stellen tijdens het economisch herstel.
22 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief