RoyalCosun

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage Cosun bekendgemaakt

20 Augustus 2020 - Kimberly Bakker

Bietentelers van Cosun hebben de toewijzing voor campagne 2021 ontvangen. Aangezien de afzet in 2020 naar verwachting lager zal zijn, heeft het besloten het toewijzingspercentage te verlagen ten opzichte van voorgaande jaren.

Het toewijzingspercentage komt voor 2021 uit op 102%. Dit percentage ligt 3% lager dan in 2020. Dit lagere percentage wordt veroorzaakt door een lagere afzet in 2020 en de hieruit voortkomende hogere voorraden. Cosun verwacht tegelijkertijd ook dat de opbrengst in 2020 iets lager zal zijn dan het meerjarig gemiddelde, waarmee de productie en afzet in 2020/2021 in balans moeten zijn.

Vorige week maakte Cosun bekend een gemiddelde opbrengst van 82 ton suikerbieten per hectare te verwachten (en met 13,8 ton suiker). Voor het seizoen 2021/2022 meldt het een afzet te voorzien van 1,2 miljoen ton. De benodigde productie (in de campagne van 2021) is hieraan gelijk. Met het toewijzingspercentage van 102% zou deze productie te realiseren moeten zijn.

Start op 22 september
De campagne van Cosun gaat op dinsdag 22 september van start. De start is daarmee ruim 2 weken later dan vorig jaar. Tevens maakte Cosun eind juli al bekend dat er geen ontheffing is vereist voor de leveringsplicht, als gevolg van de droogte. Om hier gebruik van te kunnen maken moet wel voldoende areaal zijn gezaaid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suiker

Cosun: opbrengst bietsuiker gaat dit jaar tegenvallen

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden