Agrifoto

Nieuws Green Deal

Gewasbescherming staat achter Green Deal

8 September 2020 - 9 reacties

De federatie van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie (ECPA) staat achter de Green Deal die de Europese Unie medio mei heeft gepresenteerd. De sector wil onder meer €14 miljard investeren in nieuwe technologieën en daarbij moeten tegen 2030 meer duurzame producten worden gebruikt.

De Green Deal moet tegen 2050 een klimaatneutraal continent maken van Europa. In het kader daarvan lanceerde de Europese Commissie half mei een biodiversiteitsstrategie en Farm-to-Fork. In die laatstgenoemde stelt de Europese Commissie onder meer voor om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren en het gebruik van kunstmest met 20% te verminderen. Daarbij moet 25% van de Europese landbouwgrond bestemd worden voor biologische landbouw; nu is dat 8%.

Doelen naar voren schuiven
Volgens de ECPA is het zeer belangrijk dat de gewasbeschermingssector verantwoordelijkheid neemt. "Daarom hebben we als sector een aantal doelen naar voor geschoven", vertelt Géraldine Kutas, directeur-generaal van de vereniging van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie bij Vilt. Er wordt bijvoorbeeld €10 miljard geïnvesteerd in innovatie op het gebied van precisie- en digitale technologieën en €4 miljard in innovatie op het gebied van biologische middelen.

Tevens willen de producenten van gewasbeschermingsmiddelen zich verder inzetten om opleidingen te verbeteren. "In die opleidingen moet gewezen worden op het belang van geïntegreerde gewasbescherming, maar ook op persoonlijke beschermingsmiddelen." Op die manier hoopt het ervoor te zorgen dat de blootstelling aan de risico's verder geminimaliseerd wordt. Ten slotte wil de ECPA zich inzetten op het verzamelen van lege plastic verpakkingen.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Abonnee
truus 8 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10889109/gewasbescherming-staat-achter-green-deal]Gewasbescherming staat achter Green Deal[/url]
wat un drift....(op de foto)
Henk Tennekes 8 September 2020
Totdat gewasbescherming met onnatuurlijke bulkchemie word opgelost, blijven verdienmodellen Bayer, de boer knechten met simpelweg de kraan opendraaien van de regerende, Europese chemische oligarchie met prijscorrecties onhaalbare normen.

Onkruid technisch mechanisch verwijderen in een tijd waar kleuters met drone's spelen is geen geen hogere wiskunde maar onhaalbaar zolang politici corrupt tot het bot zijn en de boeren zich laten naaien door patenthouders.
raar 9 September 2020
truus schreef:
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10889109/gewasbescherming-staat-achter-green-deal]Gewasbescherming staat achter Green Deal[/url]
wat un drift....(op de foto)
ooit een spuitende h*rdi spuit zonder drift gezien? de importeur zal wel hele warme connecties met de mensen van de tct hebben aangezien ze wel erg hoog in de lijst staan
hans 9 September 2020
Henk Tennekes, je
"Onkruid technisch mechanisch verwijderen in een tijd waar kleuters met drone's spelen is geen geen hogere wiskunde
maar onhaalbaar zolang politici corrupt tot het bot zijn en de boeren zich laten naaien door patenthouders."

Denk je werkelijk dat boeren liever gif spuiten dan mechanisch onkruid verwijderen?
Of zal het toch een kosten-baten verhaal zijn, waarbij de boer z'n kostprijs niet ter zake doet in de opbrengst-prijs?


Henk Tennekes 9 September 2020
Wie heeft het over dezelfde kostprijs?

gaat niet over een schoffel, een begin maken met gerobotiseerde (onbemande) onkruidbestrijding anno 2020 zonder chemie en genetische manipulatie krijgt de boer zijn product weer terug

Onzin? corona loste per ongeluk luchtvervuiling op tijdens staat van beleg door thuiswerken: geen auto rijden in plaats van tollenarij, geen hoer maar boer: met gelijke monniken gelijk kappen is er niets aan de hand en lossen we het "voedseloverschot" op door mindere oogst met hogere kostprijs waar alleen de boeren en burgers winnen.

Als het aan de overheid ligt verbranden wij boeren door onhaalbare normen en word onze democratie weggegeven aan Europa.

P..s. zolang je nog mag spreken in dit land mag je houden wat je vind
Cabaret Roverheid 9 September 2020
Verschil tussen boer en lobbyist is de realiteit.

zolang Grapperhaus de staat van beleg in stand houd,
zolang is onze democratie ten dode opgeschreven
en word de wet herschreven

en is hans blij met de stilte
hans 9 September 2020
Cabaret Roverheid schreef:
Verschil tussen boer en lobbyist is de realiteit.

zolang Grapperhaus de staat van beleg in stand houd,
zolang is onze democratie ten dode opgeschreven
en word de wet herschreven

en is hans blij met de stilte
Was onze "democratie" nog in leven voor Grapperhaus dan?
Met een media die niet informeert, maar propagandeert?

En het verschil tussen boer en lobbyist is inderdaad de realiteit, zij bepalen, wij volgen zwijgzaam een corrupt politiek systeem.
hans 9 September 2020
Henk, de boer krijgt z'n product weer terug, ja, maar kan het dan voor een verliesgevende prijs leveren.

Jou
"met gelijke monniken gelijk kappen is er niets aan de hand en lossen we het "voedseloverschot" op door mindere oogst met hogere kostprijs waar alleen de boeren en burgers winnen"

is blijkbaar een Nederland met potdichte grenzen, of
een Nederland waar burgers graag 2x zoveel voor eten uitgeven.

Dream on!
Henk Tennekes 9 September 2020
Hans, ik begrijp je verhaal maar zie het als de meest logische methode die onvermijdelijk zal komen omdat uitputten van de grond en bronnen van kunstmest eindig zijn.

Bij het constateren van deze problemen ruiken vastgoed lobbyisten bloed en verdelen de taart op de meest lucratieve wijze, dit moet je voor zijn anders blijf je huiswerk politici eindeloos overdoen.

weerleggen prima geef een alternatief, een ieder die het beter weet mag het zeggen. Als je geen probleem ziet in groene dromen om het klimaat terug te veranderen wacht dan op alles wat je gegeven word!
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Gewasbescherming

'Waken voor willekeur bij toelating middelen'

Achtergrond Green Deal

Boer-tot-bord-strategie vooral op bord van de boer

Nieuws Europese Commissie

Gewasbeschermingplan EU stuit op muur van kritiek

Nieuws Gewasbescherming

Verlenging van glyfosaat weer een stapje dichterbij

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief