Shutterstock

Nieuws Suikerbieten

Cosun kampt weer met fout in cijfers

12 Januari 2021 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Cosun Beet Company meldt dat in de periode van 4 november tot 12 december voor een deel van de monsters de verkeerde 'amino-N-cijfers' zijn vastgesteld. Voor de organisatie is het de tweede fout in relatief korte tijd. Eind oktober kampte het al met een fout in de kwaliteitscijfers. 

Voor een gedeelte van de bietenmonsters zijn in de periode tussen 4 november en 12 december de verkeerde amino-N-cijfers vastgesteld, zo is uit intern onderzoek van Cosun gebleken. In alle gevallen liggen de cijfers hoger dan eigenlijk zou moeten. "Inmiddels hebben we de juiste waarden bepaald en gecontroleerd. Ook hebben we geborgd dat die afwijking niet opnieuw kan optreden", zo schrijft Cosun op haar website.

Cosun Beet Company meldt daarbij wel dat de correctie voor de telers in alle gevallen positief uitpakt. "De correctie zorgt soms voor een WIN-getal dat 1 punt hoger uitkomt en in enkele gevallen leidt het zelfs tot een verbetering van 2 punten", aldus de organisatie.

Tweede fout in korte tijd
De bietentelersorganisatie gaat hiermee wel voor de tweede keer in een relatief korte tijd in de 'fout'. Eind oktober communiceerde de organisatie namelijk per abuis abuis al foutieve kwaliteitscijfers richting de telers. Dit kwam toentertijd door een onjuiste koppeling tussen het vrachtnummer en het monsternummer op de locatie in Vierverlaten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Berry 12 Januari 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10890622/cosun-kampt-weer-met-fout-in-cijfers]Cosun kampt weer met fout in cijfers[/url]
Tja,.....Hoe vaak ging het in het verleden fout?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden