Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Areaal suikerbieten blijft vrijwel gelijk

4 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Cosun Beet Company bereidt zich alweer voor op het nieuwe seizoen. Het bedrijf meldt dat er al circa 86.000 eenheden bietenzaad besteld zijn. De agrarische dienst van Cosun bereidt zich voor om het bestelde zaad ondanks de coronamaatregelen voor 10 maart bij de telers te krijgen.

Op basis van de bestellingen en de nog openstaande toewijzingen gaat Cosun er vanuit dat het areaal suikerbieten in 2021 niet veel zal afwijken van vorig jaar. Telers die nog geen zaad hebben besteld, kunnen dat nog doen, maar het aantal nu nog beschikbare rassen is beperkt.

Bietencysteaaltje-resistente rassen in trek
Bietencysteaaltje-resistente (BCA) rassen zijn dit jaar extra in trek. Het aandeel is dit jaar 47% waar dat in 2020 nog 38% was. Vorig jaar was in dit segment onvoldoende zaad beschikbaar. Het aandeel Rhizoctonia-resistente rassen is met 36% vrijwel gelijk aan 2020. Rhizomanie-resistente rassen waren juist minder populair. Het aandeel hiervan zakte van 25% vorig jaar naar 17% dit jaar. Rassen met een drievoudige resistentie (rhizoctonia, BCA en aanvullende rhizomanie) maken 10% van de markt uit. Tessilia KWS, Caprianna KWS en Edonia KWS zijn met respectievelijk 18%, 14% en 7% de grootste rassen dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden