Zaaizaad

zaaien zomertarwe graan - agri

Nieuws Granen

Akkerbouwers plaatsen run op zomertarwezaad

Er is duidelijk fors meer interesse in zomertarwe onder akkerbouwers te bespeuren. Bij Agrifirm zijn de huidige voorraden verkocht en ook bij collega-coöperatie CZAV loopt het hard. De hoge tarweprijzen en vooruitzichten voor komende oogst zorgen voor een kleine kentering in het bouwplan.
8 Maart 2022
KWS

Nieuws KWS

KWS verwacht een flinke stijging van de omzet

Veredelaar en zaadleverancier KWS verhoogt de winstverwachting voor het boekjaar 2021/2022, dat loopt van 1 juli tot 30 juni. Dit doet het bedrijf na een omzetgroei van ruim 32% in de eerst helft van het boekjaar.
15 Februari 2022
tarwezaad

Inside Tarwe

Kan tarweareaal groeien nu zaad schaars is?

Door een lagere opbrengst afgelopen zomer en een hoge uitschoning is het aanbod zaaitarwe momenteel schaars. De korte periode tussen oogst en inzaaien maakt het voor leveranciers extra uitdagend om telers tijdig van voldoende zaad te voorzien. Ondertussen is de tarweprijs stevig en ligt areaaluitbreiding voor de hand.
15 Oktober 2021
zaaien zaad zaaizaad bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Areaal suikerbieten blijft vrijwel gelijk

Cosun Beet Company bereidt zich alweer voor op het nieuwe seizoen. Het bedrijf meldt dat er al circa 86.000 eenheden bietenzaad besteld zijn. De agrarische dienst van Cosun bereidt zich voor om het bestelde zaad ondanks de coronamaatregelen voor 10 maart bij de telers te krijgen.
4 Februari 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

MaïsService biedt verzekering voor 2020

In 2020 is Mesurol niet meer toegestaan als zaaizaadontsmetting voor maïs. Daarom heeft Limagrain een unieke verzekering ontwikkeld: LG MaïsService. Dit is een combinatie van de unieke zaadbehandeling Starcover en Force 20CS met een gratis zaaizaadverzekering in geval van vogelschade.
5 December 2019
suikerbieten

Nieuws suikerbieten

Mogelijk neonicotinoïden in bietenzaad

Mogelijk kan suikerbietenzaad toch worden voorzien van een zaadcoating met neonicotinoïden. Suiker Unie en IRS hebben om een tijdelijke vrijstelling gevraagd. Deze vrijstelling kent echter beperkingen. Vanaf 2019 wordt de bestrijding van bladluizen een grote uitdaging.
17 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox