Agrifoto

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

5 Augustus 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.

Als reden voor de verhoging van het toewijzingspercentage voert Cosun aan dat de suikervoorraad en de verwachte suikeropbrengst dit jaar lager is dan vooraf ingeschat, en dat de markt zich positief ontwikkeld. Met de verhoging verwacht het bedrijf in seizoen 2022/2023 ruim 1,2 miljoen ton suiker te produceren. Telers van Cosun worden rond 17 augustus geïnformeerd over de individuele toewijzing. Dat gebeurt aan de hand van het aantal LLB's dat de teler op naam heeft staan. Het is vanaf dat moment ook mogelijk om bietenzaad met vroeg bestelkorting te bestellen.

Start bietencampagne
De bietencampagne start dit jaar op maandag 13 september. In de tweede week van augustus ontvangen telers de definitieve campagne indeling in het ledenportaal. Met de huidige opbrengstverwachting verwacht Cosun dat de campagne dit jaar 120 dagen zal duren. Tot en met 31 augustus kunnen bietentelers Toptex afdekmateriaal bestellen. Toptex beschermt de bietenhoop tegen neerslag en helpt daarmee bewaarverliezen te beperken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden