Agrifoto

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

5 Augustus 2021

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.

Als reden voor de verhoging van het toewijzingspercentage voert Cosun aan dat de suikervoorraad en de verwachte suikeropbrengst dit jaar lager is dan vooraf ingeschat, en dat de markt zich positief ontwikkeld. Met de verhoging verwacht het bedrijf in seizoen 2022/2023 ruim 1,2 miljoen ton suiker te produceren. Telers van Cosun worden rond 17 augustus geïnformeerd over de individuele toewijzing. Dat gebeurt aan de hand van het aantal LLB's dat de teler op naam heeft staan. Het is vanaf dat moment ook mogelijk om bietenzaad met vroeg bestelkorting te bestellen.

Start bietencampagne
De bietencampagne start dit jaar op maandag 13 september. In de tweede week van augustus ontvangen telers de definitieve campagne indeling in het ledenportaal. Met de huidige opbrengstverwachting verwacht Cosun dat de campagne dit jaar 120 dagen zal duren. Tot en met 31 augustus kunnen bietentelers Toptex afdekmateriaal bestellen. Toptex beschermt de bietenhoop tegen neerslag en helpt daarmee bewaarverliezen te beperken.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Veel overzaai suikerbieten door korstvorming

Nieuws Suikerbieten

Overzaai ligt op de loer bij suikerbieten

Achtergrond Poll suikerbieten

Heeft Cosun en de bietenteelt het vertrouwen?

Achtergrond suiker

'Allulose heeft veel potentie als suikervervanger'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief