Bietenareaal

suikerbieten bietenoogst

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.
5 Augustus 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Nieuws Bieten

'Zaaien suikerbieten goed van start gegaan'

De eerste 1.000 hectare bieten is gezaaid. Dat meld Cosun Beet Company. Vooral in het zuidwesten hebben telers hun kans waargenomen. De omstandigheden zijn over algemeen goed volgens Cosun. De grond valt netjes en het zaaibed ziet er goed uit, een heel verschil met vorig jaar.
10 Maart 2021
suikerbieten suiker

Inside Suiker

Minder areaal, maar meer suiker in Rusland

Het areaal suikerbieten in Rusland is dit jaar flink gekrompen. Ook de suikerproductie wordt fors lager ingeschat. De reserves die het land afgelopen jaren heeft opgebouwd kunnen dat gat echter ruimschoots opvangen.
3 September 2020
suikerbieten Oldambt Groningen

Analyse Boer&Bunder

Bietenteelt in noorden onverminderd populair

Het areaal suikerbieten in Nederland komt dit jaar uit op 81.279 hectare, een stijging van 2,7% ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in de noordelijke provincies worden meer suikerbieten verbouwd. Meer naar het zuiden is een afname merkbaar.
19 Augustus 2020
suikerbieten bietenzaaien bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Veel percelen te nat, maar eerste suikerbieten gezaaid

Ondanks het risico op nachtvorst, zijn deze week de eerste suikerbieten gezaaid in het zuidoosten van het land. Suiker Unie verwacht dit jaar een areaalgroei.
19 Maart 2020
suikerbieten bietenoogst

Maandanalyse CBS

Waar worden relatief de meeste bieten geteeld?

De bietencampagne 2019 is in volle gang. In Nederland groeit op circa 16,5% van het akkerbouwareaal suikerbieten. Maar, welke gemeente heeft relatief gezien de meeste suikerbieten binnen haar grenzen?
16 September 2019
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Inside Akkerbouw

Europees bietenareaal daalt met 10 procent

Veel van de Europese bietenverwerkers schroeven hun areaal suikerbieten terug. Naar verwachting daalt het areaal daarom met 10%; de grote bietentelende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, zaaien allen minder.
18 Februari 2019
suiker

Inside Akkerbouw

Suikerprijs stijgt stevig door lagere opbrengsten

Terwijl de bietenoogst in volle gang is, laat de suikerprijs over de afgelopen maand een stijging van 20% zien. Deze stijging wordt veroorzaakt door lagere opbrengsten. De vraag is of dit ook effect heeft op het suikerbietenareaal van volgend jaar.
29 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox