Nederland is de sleutel

Sancties niet in de weg bij samenwerking Rusland

16 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zelfs in tijden van sancties zien Nederland en Rusland nog steeds veel ruimte om samen te werken. Daarbij gaat het in het bijzonder om innovaties in de landbouw, zo meldt Rusproject.

Rusland probeert haar marktpositie in de agrarische sector te verbeteren. De sleutel om dat doel te bereiken ligt mogelijk in de innovatieve Nederlandse landbouwaanpak. Zo heeft Rusland plannen voor energiezuinige kassen, aangedreven door kunstmatige intelligentie en robotisering.

Export van zaden en kennis

Daarvoor kijken de Russen naar Nederland voor hulp. Gezien de jarenlange samenwerking op landbouwgebied is de keuze voor Nederland als partner heel natuurlijk, zo staat er. Rusland is onder de indruk van de Nederlandse kennis op het gebied van gewassenteelt en technologische toepassingen.

Meeuwes Brouwer, die voor het Ministerie van Economische Zaken werkt, promoot innovatie in de landbouw. Hij onderscheidt twee verschillende aspecten. Enerzijds betekent innovatie moderne installaties en centrale besturingssystemen voor zaken als irrigatie, oogsten en opslag. Anderzijds betreft die innovatie de export van zaden voor uiteenlopende gewassen met daarbij het leveren van kennis op het gebied van weerbaar telen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden