Voorraad 34 procent groter

VTA-telers hebben meer vrije uien in voorraad liggen

22 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Op 1 april heeft VTA voor de laatste maal dit seizoen de uienvoorraad gemeten. Hieruit is gebleken dat de vaste telersgroep meer uien in opslag hebben liggen dan de afgelopen twee seizoenen het geval was. Ook de vrije voorraad is groter. Wel ligt de voorraad onder het vijfjarig gemiddelde.

Tijdens de vorige inventarisatie – gehouden op 1 december – zat nog zo’n 70 procent van de totale oogst in de schuur. Dat was op 1 april nog 32 procent. In vier maanden tijd is dus 38 procent verkocht en opgehaald. In absolute tonnen is – ten opzichte van 1 april 2015 – 9,5 procent minder afgeleverd. Het verschil met vorig seizoen bedraagt 34 procent.

22

procent

vrije uien liggen nog in voorraad

De voorraad vrije uien was op 1 april iets groter dan een jaar eerder. Toen was 19 procent vrij, tegenover 22 procent nu en zo’n 18 procent op 1 april 2014. Het aandeel reeds verkocht is ook groter. 31 procent is reeds verkocht maar ligt nog wel in opslag. Wel ligt het aandeel vrije voorraad lager dan het vijfjarig gemiddelde en is de kwaliteit onder de VTA-leden wisselend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate uien

Aflandprijzen uienoogst 2023 steeds aantrekkelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden