VTA

aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

VTA: 8,5% minder vrije aardappelen in opslag

Deelnemende telers van de VTA voorraadinventarisatie consumptieaardappelen hebben 12% minder aardappelen in voorraad dan gemiddeld is. Ten opzichte van vorig seizoen is dat 14,3% minder. Er is een soortgelijk percentage aardappelen afgeleverd, maar door de kleinere oogst waren de schuren minder vol half februari.
2 Maart 2022
uien uienbewaring

Nieuws Uien

Voorraad vrije uien loopt hard terug

De voorraad vrije uien is inmiddels onder het langjarige gemiddelde gezakt. Dat meldt de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de voorraadinventarisatie onder haar leden. Ten opzichte van december is daarmee een behoorlijke inhaalslag gemaakt.
18 Februari 2022
uien uienbewaring

Achtergrond Uien

Nog veel uien, ondanks goedlopende export

Ondanks een tot nu toe goedlopende export, moeten nog flink wat uien weggewerkt worden. Dat is de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden uit de voorraadinventarisatie die de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder de leden heeft laten uitvoeren.
23 December 2021
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

VTA: Vrije aardappelen minder in voorraad

Gebaseerd op cijfers uit de eerste voorraadmeting voor consumptieaardappelen van VTA kan geconcludeerd worden dat de opbrengsten lager uitvallen dan eerder gedacht. De schuren zijn leger en vooral aan vrije aardappelen ontbreekt het. Wat betekent dit voor de marktkansen op lange termijn?
13 December 2021
pootgoed rooien pootaardappel Cara aardappelrooier

Inside Aardappel

Aardappeloogst Nederland vergelijkbaar met 2018

De Nederlandse oogst van fritesaardappelen komt dit jaar op een vergelijkbaar niveau uit als in het droogtejaar 2018. Dit valt in ieder geval op te maken uit de recente proefrooiresultaten van half september door telersvereniging VTA. 
28 September 2021
aardappelen aardappeloogst Innovator

Inside Aardappelen

Offensief contracteren 2022 is al gestart

Hoofdoogst 2021 ligt nog niet in de schuur of er wordt alweer druk gesproken over het teeltseizoen 2022-23. Eerder dan gebruikelijk proberen aardappelverwerkers reed afspraken te maken met telers. Ingegeven door een areaalkrimp, stijgende teeltkosten en risico's, concurrentie en vooral hogere graanprijzen moeten ze nu al aan de bak.
6 September 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Resultaten proefrooiingen lopen ver uiteen

De proefrooiingen die de afgelopen dagen gepubliceerd zijn laten een gemengd beeld zien. De resultaten van de verschillende organisaties lopen van onder tot boven gemiddelde opbrengsten. Wat wel weer wordt bevestigd is dat de opbrengsten op perceelniveau ver uit elkaar lopen.
31 Augustus 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Minder vrije aardappelen in de bewaring

Nederlandse aardappeltelers hebben tot nu toe een minder groot deel van de aardappelen afgeleverd in vergelijking met het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit de derde voorraadinventarisatie waarvan de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) de resultaten vandaag bekend heeft gemaakt.
3 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden