Uienvoorraad

uien

Marktupdate uien

Aflandprijzen uienoogst 2023 steeds aantrekkelijker

Het bewaarseizoen van de oude oogst is zo goed als afgelopen en er gebeurd nog maar weinig. Veel interessanter zijn nu de aflandprijzen voor oogst 2023 die op beginnen te lopen met alle perikelen. Dat terwijl juli en augustus nog moeten komen.
16 Juni 2023
rode uien

Analyse uien

Komt het nog goed op de rode uienmarkt?

Het blijkt dit seizoen wel weer dat het verschil tussen rode en gele uien groot is en dat ze nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Waar sprake is van een tekort aan gele uien in Europa, lijkt het aanbod rood wel ruim te zijn. De regionale beurs in Emmeloord deed eerder zelfs een klein stapje naar beneden voor zowel de grove als fijne maatsortering.
3 Mei 2023
sorteren uien

Analyse uien

Telers bepalen koers op de uienmarkt

De telers bepalen de koers op de uienmarkt en zitten nog steviger in het zadel dan afgelopen weken. Zij zetten hoog in en over de prijs van goede partijen valt nauwelijks te onderhandelen. De baalprijs kan de telersprijs niet bijbenen.
25 November 2022
uienoogst Nieuw-Zeeland

Nieuws Uien

Uiencrisis in Nieuw-Zeeland na moeizaam jaar

Na een moeizaam uienseizoen zijn de prijzen voor gele en rode uien in Nieuw-Zeeland naar een recordhoogte gestegen, of zelfs helemaal niet verkrijgbaar. Nu het barbecueseizoen down under er weer aankomt nemen de tekorten toe.
21 November 2022
uien

Analyse uien

Hoe staat het met de Europese uienopbrengsten?

De uienopbrengsten vallen Europees dit jaar niet mee en dat is ook terug te zien aan de prijzen die betaald worden. Die zijn fors hoger dan andere jaren en het aanbod kan nog wel eens mager worden richting het einde van het bewaarseizoen. Want hoeveel uien zijn er Europees gezien minder geoogst en welk land is bepaald de Europese uienmarkt?
8 November 2022
uienoogst

Nieuws Uien

Oogst zaaiuien ruim 17% lager dan in 2021

Er is dit jaar ruim 17% minder zaaiuien geoogst dan in 2021. Dat blijkt uit de voorlopige oogstraming akkerbouw van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Dat ligt ten grondslag door een lager areaal maar ook een hectareopbrengst die fors lager ligt dan andere jaren.
27 Oktober 2022
uien uienbewaring

Nieuws uien

Kwaliteit van uien kan grote rol spelen dit seizoen

Het bewaarseizoen is in volle gang en het is duidelijk dat de kwaliteit van uien niet overal meevalt. Het lijkt een fusarium jaar te worden maar er zijn meerdere redenen waarvoor de teler waakzaam moet zijn.
27 Oktober 2022
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 41

Proefcijfers: grote variatie uienoogst, beregenen loont

De oogst van de zaaiuien is zo goed als afgelopen en het is tijd om de balans op te maken. De opbrengsten van de Boerenbusiness Gewastour lopen dit seizoen ver uiteen, waarbij beregenen lijkt te lonen tot redelijke opbrengsten. 
11 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden