Eigen foto

Nieuws Gewasbescherming

Fandango mogelijk toch beschikbaar in uienteelt

25 Februari 2022

Bayer CropScience werkt aan een mogelijkheid om de fungicide Fandango voor komend seizoen toch beschikbaar te houden in Nederland voor uienteelt. Dit kan via een mineure wijziging. Een besluit hierover is nog niet genomen.

BO Akkerbouw vroeg bij de NVWA een 120 dagen vrijstelling aan (Artikel 38 procedure) voor Fandango met een aangepaste formulering. Die werd afgewezen. Hiermee valt een cruciale schimmelbestrijder weg in een toch al zeer krap pakket aan gewasbeschermingsmiddelen. De mineure wijziging kan nu uitkomst bieden. Bayer CropScience maakt 25 februari bekend zo'n aanvraag te doen bij het Ctgb.

Het bedrijf wil een andere hulpstof gebruiken in Fandango, omdat de gebruikelijke hulpstof door een probleem niet leverbaar is dit seizoen. Hiermee is een lichtpuntje ontstaan in een toelating van het middel voor Nederland, waardoor telers kunnen ingrijpen bij een hoge infectiedruk van bijvoorbeeld valse meeldauw.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Nieuws Gewasbescherming

Fandango toch beschikbaar voor uienteelt

Nieuws Uien

Schimmelbestrijding uien nu echt kritisch

Aangeboden door Bayer CropScience

Beheersing valse meeldauw in 2022 een doemscenario?

Aangeboden door Bayer CropScience

'Uienteelt zit diep in ons DNA'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief