Uienprijzen

uien Agrifoto2 winterzaaiuien

Analyse Uien

Uienhandel zweeft even in het luchtledige

De uienmarkt zit in een transitiefase. De oogst van 2021 is nog niet volledig verwerkt terwijl de oogst van 2022 alweer voor de deur staat de dringen. Daarnaast proberen verschillende sorteerders deze wat rustigere periode te benutten voor onderhoud.
Vrijdag 16:30 uur

Analyse Uien

Uienhandel stapt langzaam over op nieuwe oogst

De uienmarkt zit in het niemandsland tussen de oude en nieuwe oogst. Dat is ook aan de noteringen op de regionale beurzen te zien. Alleen Emmeloord heeft deze week een prijs op het bord. De eerste winterplantuien zijn verpakt, maar dat is een kleine markt. Het is nog even wachten tot de oogst echt los barst.
Vrijdag 10:00 uur
uien zwad plantuien Agrifoto tweedejaars plantuien

Nieuws Uien

Wat kunnen we verwachten van de plantuien?

De oude oogst zaaiuien is nog niet volledig opgeruimd, maar de oogst van plantuien staat alweer op de planning. Hoe staat het gewas ervoor en welke opbrengst kunnen we dit seizoen verwachten?
29 Juni 2022
stop

Analyse Uien

Goes en Middenmeer geven in uien er de brui aan

De uienmarkt krijgt de finishlijn in zicht en dat heeft gevolgen voor de kooplust en het prijsniveau waarop gehandeld wordt. Wat mag er nog worden verwacht in de laatste meters van het seizoen?
24 Juni 2022

Video Uien

De uienmarkt zit in de laatste bocht

De beurzen Goes en Middenmeer hebben deze week de laatste notering voor uien van de oogst 2021. Het gemiddelde van de noteringen van de regionale beurzen heeft deze week weer een stapje naar beneden gedaan. De eerste (winter)plantuien zijn al op de markt en dat maakt de handel in de oude oogst niet makkelijker.
24 Juni 2022
uien Agrifoto3

Nieuws Uienmarkt

Geen spectaculair slot van uienteeltseizoen 2021

De eerste winteruien worden volgende week gerooid. Hiermee wordt teeltseizoen 2022 afgetrapt. Voorlopig wordt eerst nog de oude oogst afgewerkt. Hierin is weinig spectaculairs te beleven.
17 Juni 2022

Video Uien

Finish in zicht, maar uien zijn nog niet op

De eerste winteruien worden gerooid. Een teken dat de handel in uien van de oogst 2021 er bijna op zit. Alleen zijn de bewaringen nog niet allemaal leeg. Kwaliteit van de uien wordt steeds belangrijker, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Met het warme weer gaan de uien in de schuur hard slijten. Voor partijen die daar last van hebben is het lastig een nieuwe eigenaar te vinden. Voor goede uien uit de mechanische koeling zit er nog wel een plusje in.
17 Juni 2022
aardappelen akkerbouw aardappelveld aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Vlaamse telers hebben meer aardappelen gepoot

Het aardappelareaal in Vlaanderen is dit seizoen gegroeid ten opzichte van het vorige seizoen. Dat meldt PCA op basis van de voorlopige cijfers van de Vlaamse verzamelvraag (vergelijkbaar met de Nederlandse Meitelling). Qua areaalgroei springt korrelmaïs er uit. Korrelmaïs streeft zelfs de aardappel voorbij.
16 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief