Uienprijzen

uien

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Geen trendbreuk op de uienmarkt deze week. De noteringen op de regionale beurzen deden ook deze week weer een stap terug. Het vertrouwen lijkt zowel bij telers als bij verpakkers er helemaal uit. Het nieuwe seizoen gaat ook niet vlekkeloos van start. Door aanhoudende nattigheid gaat het zaaien op z'n elfendertigst. Sommige percelen die al wel boven stonden, kregen deze week een nare verrassing.
Vandaag 10:00 uur
uien uienbewaring

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

De verwachtingen voor uien van oogst 2023 waren na relatief hoge prijzen in de eerste helft van dit seizoen en het historische seizoen 2022/23 hooggespannen. Inmiddels is het eerder een hoofdpijndossier. Telers en sorteerders vragen zich openlijk af waar de bodem in de markt ligt, of dat er überhaupt een bodem is.
Gisteren 10:15 uur
Uien zaaien

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

De stemming in de uienmarkt is er helemaal uit. Prijzen op de regionale beurzen deden ook deze week een stapje terug. Telers kiezen om begrijpelijke reden eieren voor hun geld. Het is wel zuur als je bedenkt dat er in december nog €40 tot €50 werd betaald. Een positieve noot is dat het in het land eindelijk begint te drogen.
12 April 2024
land klaarmaken

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Elk jaar heeft zijn eigen uitdagingen. De actuele uienmarkt laat dan ook weinig gelijkenis zien met vorig seizoen. Wat wel herinneringen oproept aan vorig jaar is het tot nu toe natte voorjaar. Voor de plantuien kwamen al weinig kansen voorbij. Inmiddels zitten we in april en wil er nog geen droge periode aanbreken.
5 April 2024
uien

Analyse Uien

Komt de bodem van de uienmarkt in zicht?

Het blijft kwakkelen op de uienmarkt. De vraag is redelijk in lijn met wat je voor deze tijd van het jaar mag verwachten. Voor het mooie liggen er alleen nog te veel uien in de Nederlandse schuren. Kwaliteit is en blijft een issue. Dat zou nog weleens voor een vertekend beeld kunnen zorgen.
29 Maart 2024
export uien

Marktupdate Uien

Uiensorteerders laten de teugels een beetje vieren

Op de regionale beurzen staan de uienprijzen ook deze week onder druk. De ergste paniek onder telers is echter wel wat gezakt. Vorige week gingen sommige telers mee in probeersels van sorteerders. Telers informeren wel maar gaan niet meer zo maar mee in wat kopers bieden. Die ruimte wordt ook geboden.
22 Maart 2024
uien

Marktupdate Uien

De week van de krach op de regionale uienbeurzen

Krach is zwaar aangezet, maar het is wel over rekenen in de uienhandel. De daling van de uienprijzen op de regionale beurzen zette ook deze week door. Goede uien zijn inmiddels onder de €30 gezakt. Een matige export helpt niet om het vertrouwen in de uienmarkt te herstellen.
15 Maart 2024
uienbewaring

Marktupdate Uien

Uienmarkt wordt steeds meer een kopersmarkt

De stemming op de uienmarkt wordt er niet beter op. Prijzen staan onder druk en de afzet loopt stroef. Voor telers is dat wennen. Van een situatie waar de boer de toon zette zijn het nu de kopers die meer en meer aan het roer komen te staan.
8 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden