Uienprijzen

uien zwad plantuien tweedejaars plantuien

Analyse uien

Aanbod pakt de regie op plantuienmarkt

Het vroege en snel leveren is er wel vanaf en het aanbod van plantuien begint verder op te lopen. Om alle plantuien weg te werken de komende tijd is veel vraag nodig: het volume dat in totaal wordt verwacht, is nogal wat bij elkaar opgeteld. De vraag gaat echter niet evenredig mee met het aanbod en dat brengt de baalprijzen behoorlijk in beweging.
Gisteren 16:00 uur
uien

Marktupdate uien

Op uienmarkt is niets zeker met augustus voor de boeg

Het aanbod van plantuien neemt snel toe en dat zet de prijzen onder druk. Sorteerders proberen de gang er in te houden, maar het is toch afwachten tot Afrika aan de plantuien gaat trekken. Voor de zaaiuien was het wederom een groeizame week. De afgelopen weken zeggen alleen nog niet alles over de opbrengst want groot loof en dikke pijpen kunnen we niet verkopen. In augustus moeten de tonnen groeien.
Gisteren 10:04 uur
uien plantuien tweedejaars plantuien

Analyse uien

Plantuienmarkt gaat volgende fase in

De afgelopen weken was het vooral stelen tussen de buien door wat betreft de plantuienoogst. Deze week is dat wel anders, dankzij de droge dagen. Het aanbod begint toe te nemen en dat is ook van invloed op de markt. Aan belangstelling was en is ook nu geen gebrek, zo geven sorteerders aan, maar er moeten dit seizoen ook behoorlijk wat kilo's worden weggewerkt. Dat is althans de verwachting.
19 Juli 2024
uien uienoogst

Marktupdate uien

Uienmarkt wordt wederom geregeerd door het weer

Het aanbod van plantuien neemt toe dankzij de rooibare dagen en dat verandert ook de uienmarkt. De afgelopen weken was dat wel anders, waarbij de vraag nauwelijks kon worden bijgehouden. Alvast afspraken maken voor de zaaiuienoogst gebeurt nog maar weinig. Daar kijken telers en sorteerders vooral nog de kat uit de boom dankzij het groeizame weer.
19 Juli 2024
uien

Marktupdate Uien

Buien zorgen voor gespreid aanbod plantuien

Het is stelen tussen de buien door om de vroege plantuien binnen te krijgen. Makkelijk werken is anders, maar het zorgt wel voor een gespreid aanbod van plantuien. Door de regen op zijn tijd en de gematigde temperaturen is het wel groeizaam weer, al brengt dat met betrekking tot ziektedruk wel problemen. 
12 Juli 2024
uien uienoogst

Marktupdate Uien

De plantuienmarkt moet zich nog zetten

Het is groeizaam weer, zij het dat de ziektedruk in de uien ook hoog is. Voor het rooien en laden is het ouderwets stelen tussen de buien door. Een weekje zoals vorige week zonder regen en met zon zou daarvoor beter uitkomen. In de handel van nieuwe uien is het misschien ook wel daarom nog niet heel druk.
5 Juli 2024
uien

Marktupdate uien

Uienmarkt nog altijd in een negatieve spiraal

Ook in de allerlaatste weken van verkoopseizoen 2023/2024 weet de uienmarkt geen ommekeer te maken. Integendeel zelfs, de marktprijzen doen zelfs nog een stapje verder naar beneden. Het is bovendien nog een behoorlijke klus alle oude uien 'op te ruimen'. De negatieve stemming van afgelopen periode trekt ook door naar de nieuwe oogst, waarbij de markt voor plantuien ook nog niet echt warm wordt. Marktredacteur Jesse Toringa praat je bij. 
28 Juni 2024
uienoogst

Marktupdate Uien

Uienmarkt zit tussen tafellaken en servet

We zitten midden in de overgang tussen uien van de oogst 2023 en de nieuwe uien van dit jaar. Heel soepeltjes loopt dat nog niet. De winteruien zijn toch een beetje speciaal product waar klanten wat extra voor over hebben. Hoe het verder gaat als we overgaan op de voorjaarsplantuien, daar zijn telers en sorteerders nog niet zo zeker van.
21 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden