Uienprijzen

sorteren uien

Analyse uien

Telers bepalen koers op de uienmarkt

De telers bepalen de koers op de uienmarkt en zitten nog steviger in het zadel dan afgelopen weken. Zij zetten hoog in en over de prijs van goede partijen valt nauwelijks te onderhandelen. De baalprijs kan de telersprijs niet bijbenen.
Vrijdag 14:30 uur
uien

Analyse Uien

Het is alle hens aan dek op de uienmarkt

Even op adem komen is er niet bij op de uienmarkt. Als een inkoper even verslapt, gaat een ander er met de buit van door, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post. De prijzen op de regionale beurzen zitten in de lift en dat geeft de telers vertrouwen. Het gezegde 'beter duur dan niet te koop', is van toepassing op de uienmarkt en gelukkig niet 'bezit van de zaak is het einde van het vermaak'. Voor telers blijft het zaak goed op de uien te passen en zich niet te laten verrassen door kwaliteitsproblemen.
Vrijdag 10:05 uur
uien Agrifoto3

Analyse Uien

Er begint weer wat te rommelen in de uienmarkt

De telers zetten de toon op de uienmarkt en morrend volgen de handelaren en sorteerders. Op december worden zaken gedaan op €35 en dat betekent dat de baalprijs linksom of rechtsom een stap moet maken. Dat besef lijkt nu ook in de markt te komen. Verder maakte het exportcijfer deze week de tongen los.
18 November 2022
uien uienbewaring

Analyse Uien

De uienmarkt ontwikkelt zich positief

Telers met vrije uien ruiken kansen en proberen met het in nemen van een afwachtende houding die kansen te verzilveren, vertelt DCA-markexpert Pieter Post. Telers voelen zich daarin nog eens gesterkt door het exportcijfer deze week. De nieuwe stip op de horizon is €40. De kwaliteit van de uien is daarbij wel een punt van aandacht.
18 November 2022
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Flink gat tussen dagprijs uien en levering december

De uienmarkt komt weer wat meer in beweging. Telers zaten al vast in het zadel en dat lijkt niet minder te worden. Boeren met goede uien houden makkelijk de schuur dicht. Om uien in handen te krijgen moeten de sorteerders wel een stapje extra doen.
11 November 2022
uien

Analyse Uien

Stijgende uienprijzen zijn goed voor het moraal

De uiennoteringen op de regionale beurzen zitten in de plus. Een stijging van de prijzen is goed voor het moraal, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post. Er zijn al veel uien verladen en de stijgende prijs geeft telers vertrouwen, maar... verlies de realiteit niet uit het oog.
11 November 2022
uien Agrifoto3

Analyse uien

Hoe staat het met de Europese uienopbrengsten?

De uienopbrengsten vallen Europees dit jaar niet mee en dat is ook terug te zien aan de prijzen die betaald worden. Die zijn fors hoger dan andere jaren en het aanbod kan nog wel eens mager worden richting het einde van het bewaarseizoen. Want hoeveel uien zijn er Europees gezien minder geoogst en welk land is bepaald de Europese uienmarkt?
8 November 2022
uienexport Senegal Dakar boot containers

Analyse Uien

Telers zetten koers uit op uienmarkt

De telers hebben het roer op de uienmarkt stevig in handen en zijn voorlopig nog niet van plan de koers te verleggen. Handelaren en sorteerders zijn wat minder zeker van hun zaak. De export loopt heel behoorlijk maar we hebben (nog) niet de 40.000 ton plus weken. De baalprijs heeft ondertussen moeite om de telersprijzen bij te benen.
4 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief