Uienprijzen

uien uienbewaring

Marktupdate Uien

Uien van oogst 2022 raken een heel eind op

Het uienseizoen 2022/23 is vergevorderd. Dat is op de markt goed te merken. Emmeloord is als laatste van de regionale beurzen gestopt met noteren voor het huidige seizoen. De aandacht verschuift meer en meer naar de eerste plantuien. Maar het duurt nog wel even voor die op de markt komen.
Vrijdag 10:20 uur
uien

Marktupdate Uien

Late rally in bewaaruien werkt door in plantuien

Het blijft spannend tot het einde op de uienmarkt. Handel in gele uien uit de schuur is er niet veel meer, maar prijzen maken weer een stap als je je oor te luisteren legt. De opleving in de oude uien slaat ook al een beetje over naar de plantuien. Telers, handelaren en sorteerders lijken elkaar gek te maken. 
26 Mei 2023
export uien

Marktupdate Uien

De spoeling wordt dun op de uienmarkt

De stemming op de uienmarkt wordt weer wat positiever. Of dat komt door een korte week vanwege Hemelvaartsdag of dat de vraag echt aantrekt, is lastig te zeggen. Wat wordt steeds duidelijker dat het aanbod echt goede uien bepaald niet overhoudt.
19 Mei 2023
uien inschuren

Analyse Uien

Vraag en aanbod passen niet bij elkaar op uienmarkt

Van een afstandje bekeken is het net of er niet veel gebeurd op de uienmarkt. Maar schijn zou wel eens kunnen bedriegen. Het aanbod van echt goede uien houdt bepaald niet over terwijl er wel vraag blijft. Daar staat tegenover dat er aanbod van uien met een verhaaltje genoeg is terwijl sorteerders daar weer niet op zitten te wachten.
12 Mei 2023
uienbewaring

Marktupdate Uien

Goede uien zijn er niet veel en kosten dus wat

Kwaliteit is een belangrijk thema op de uienmarkt. Wat er nog in de schuren zit en nu te koop wordt aangeboden, houdt doorgaans niet over. Goede uien zijn er nog wel, maar daar moeten sorteerders wel naar zoeken. En de kleine groep telers die nog goede uien heeft, durft daar ook goed geld voor te vragen. 
12 Mei 2023
export uien

Marktupdate Uien

Uienmarkt is en blijft een hele bijzondere markt

Druk is het niet in de uienhandel, maar telers en sorteerders houden de moed erin. We zijn verwend dit jaar, maar slecht zijn de huidige prijzen zeker niet. Met het zaaien van uien is deze week een flinke inhaalslag gemaakt. En hoewel het aan de late kant is, zit het weer nu eindelijk een beetje mee.
5 Mei 2023
rode uien

Analyse uien

Komt het nog goed op de rode uienmarkt?

Het blijkt dit seizoen wel weer dat het verschil tussen rode en gele uien groot is en dat ze nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Waar sprake is van een tekort aan gele uien in Europa, lijkt het aanbod rood wel ruim te zijn. De regionale beurs in Emmeloord deed eerder zelfs een klein stapje naar beneden voor zowel de grove als fijne maatsortering.
3 Mei 2023
uien

Analyse Uien

Laatste uien loodjes wegen het zwaarst

Het vertrouwen op een goede afloop wordt er niet beter op in de uienmarkt. Prijzen doen zowel op de boer als in de baal eerder een tapje terug dan dat ze stabiliseren. De eerdere successen dit seizoen zijn alweer een beetje vergeten terwijl de hoge prijzen van twee maanden terug nog wel heel vers in het geheugen zitten.
28 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox