Informatie nodig

Bankproblemen blijven vrij duister

18 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De kwestie rond de Deutsche Bank maakt vooral duidelijk dat er relatief weinig bekend is over de gang van zaken rondom de financiering van bedrijven. Het PvdA roept daarom op de zaken te melden om meer grip op de problemen te krijgen.

Woensdag praat de Tweede Kamer over de problemen op de kredietmarkt en een van de belangrijkste punten vormt hierbij de Deutsche Bank. Die maakte begin 2013 bekend geen bedrijven meer te financieren met minder dan een miljoen euro omzet. Jacques Monas, van de PvdA, gaf tijdens een bijeenkomst van de NMV blij te zijn met het meldpunt voor misstanden bij de Deutsche Bank. Vooral omdat er nu meer zicht komt op de problemen.

"De Deutsche Bank is een goede bank", liet Peter Hutten, van Credion weten. "Tenminste voor bedrijven met 5 miljoen euro omzet, die zaken doen met klanten buiten de EU." Hiermee illustreert hij dat de Deutsche Bank met de overname van de portefeuille van ABN Amro zich op nieuw terrein begaf. "Nu worden die boeren als een kudde koeien naar het slachthuis geleid. De portefeuille paste niet bij ze."

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden