In eerste kwartaal 2013

Ondanks laat voorjaar boekt Syngenta winst

18 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

De omzet van Syngenta steeg in het eerste kwartaal van 2013 met 8 procent. Het chemieconcern realiseerde een volumestijging van 6 procent en prijzen waren 2 procent hoger. Daarmee behaalt het eerste kwartaal een omzet van 4,6 miljard US dollar.

In Europa, Afrika en het Midden-Oosten nam de omzet 10 procent toe. Dit werd in het bijzonder aangejaagd door de voormalige Sovjetstaten met uitbreiding van de portfolio en hogere areaalverwachtingen voor voorjaarsgewassen. 

Ook was er sprake van een sterke groei in Zuidoost-Europa en in Frankrijk waar nieuwe fungiciden werden geïntroduceerd en maïs en graanherbiciden een grote rol spelen. De verkopen in Italië en enkele Noord-Europese landen waren lager waar koud weer de start van seizoen heeft vertraagd. 

De verkoop van gewasbeschermingsmiddelen in Noord-Amerika blijft sterk; ondanks de langdurige winter stegen de verkopen 14 procent. Latijns-Amerika groeide vooral door Brazilië waar herbicidenverkopen zo’n 30 procent toenamen. Insecticiden groeiden ook flink. Dat had te maken met de plaagdruk in sojabonen en katoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden