Weinig boeren onder 35

AgriDirect: Onderzoek leeftijdsopbouw correct

12 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

De gegevens die AgriDirect onlangs in haar onderzoek over de leeftijdsopbouw van de Nederlandse agrarische populatie presenteerde zijn correct en volledig. Met deze verklaring weerlegt het marktbureau de mening van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Deze uitte maandag kritiek op het onderzoek.

In het persbericht verklaart het NAJK dat het onderzoek van AgriDirect naar de leeftijdsopbouw van de Nederlandse agrarische populatie onvolledig en onjuist is. Een vergelijking tussen de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Nederlandse Agrarische Database van AgriDirect toont echter aan dat de gegevens correct en volledig zijn.

Het is een presentatie van de feiten die worden afgeleid uit haar Nederlandse Agrarische Database. Hieraan worden geen verdere conclusies verbonden. Het artikel is gebaseerd op de gegevens van circa 38.000 Nederlandse agrarische bedrijven met een minimum omvang van 25.000 SO. De gemiddelde leeftijd van 52 jaar is tot stand gekomen door een berekening waarbij is gekeken naar de leeftijd van het hoofd van het agrarisch bedrijf. AgriDirect wil benadrukken dat de resultaten niet zijn opgesteld aan de hand van een adhoc onderzoek.

Een vergelijking tussen de gegevens uit de landbouwtelling van het CBS en de gegevens uit de Nederlandse Agrarische Database tonen aan dat er slechts minimale verschillen bestaan tussen beide informatiebronnen. Hieruit kan volgens AgriDirect worden geconcludeerd dat de verstrekte gegevens correct zijn. Om deze vergelijking te kunnen maken, is de indeling van de leeftijdsklassen aangepast ten opzichte van voorgaand persbericht. AgriDirect stemt in met het feit dat de groep agrariërs jonger dan 35 jaar klein is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden