Waarschuwen met sirene

ADS Agro systeem beveiligt brandstoftank

20 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Sinds de rode diesel per 1 januari binnen de landbouw is afschaft lijkt het aantal brandstofdiefstallen toe te nemen. Een tank diesel is plotsklaps flink meer waard geworden en bovendien beter te verkopen. Het beveiligen van tanks lijkt lastig. Fabrikant Cotraco denkt met het ADS Agro systeem een goede oplossing te hebben.

ADS Agro, wat staat voor Anti Diefstal Systeem, maakt gebruik van de bestaande tankvlotter of er wordt een vlotter geplaatst. Blijkt dat het niveau onverwacht daalt dan geeft het systeem een signaal. Dit kan via de luchthoorn, zwaailamp of de alarmlichten. Met een GSM module kan hij ook sms"jes versturen. Stroom krijgt het via een 12 Volt aansluiting. Cotraco heeft het systeem al op veel vrachtwagens en grondverzetmachines gemonteerd, waar dieseldiefstal al langer een groot probleem is. Zo is het mogelijk om twee tanken te beveiligen op één machine.

De overheid biedt subsidie aan op maatregelen die diefstal op kleine bedrijven terug moet brengen. Door een gratis veiligheidsscan te laten uitvoeren krijgt een ondernemer 50 procent van het te investeren bedrag terug van de overheid, met een maximum van 1.000 euro. Het ADS Agro systeem van Cotraco kost 425 euro zonder subsidie. De GSM-module kost 100 euro extra.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Olie

Dieseltank laten vullen is weer een dure liefhebberij

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden