Tarra aan hoge kant

16 procent suiker stelt Suiker Unie tevreden

24 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Suiker Unie is te spreken over het suikergehalte tot nu toe dat over de eerste drie dagen gemiddeld op 16 procent uitkwam. Voor de tijd van het jaar én gezien de neerslag die in september viel stelt dat de dienst tevreden. De tarra was wat aan de hoge kant, maar dat kon ook bijna niet anders vanwege de natte rooiomstandigheden. 

Afgelopen donderdag startte Suiker Unie de bietencampagne op beide fabrieken. Vanwege de neerslag in de voorafgaande week waren de rooiomstandigheden helaas niet optimaal. Om de fabrieken van voldoende bieten te voorzien, moest er meteen worden geïmproviseerd. De fabriek Vierverlaten ging zeer voortvarend van start, maar die in Dinteloord had zaterdag helaas korte tijd een storing aan het washuis. Per saldo verwerkten de fabrieken samen de geplande hoeveelheid bieten. 

Met de verbeterde weersomstandigheden wordt er deze week volop gerooid. Het suikergehalte is over de eerste drie dagen gemiddeld 16 procent. Dat is voor de tijd van het jaar én gezien de neerslag die in september viel een tevredenstellende kwaliteit. De hoogste gehaltes worden gehaald in Noordoostpolder (16,9) en Zuidelijk Flevoland (16,6). Het laagst is dat op de zandgronden in Drenthe met 14,5 procent. 

Het gemiddelde tarragehalte komt met 10,9 procent aan de hoge kant uit. Op de kleigronden in Midden-Brabant gaat het met 13,3 om het hoogste percentage. Duidelijk het minste last van tarra had regio De Peel waar maar sprake was van 5,8 procent. Echter komt de winbaarheid in De Peel met 78,6 als laagste uit de bus. Het gemiddelde is 90,7. Op de klei in Friesland is de winbaarheid met 91,8 het hoogst.

Volg hier wekelijks de regionale kwaliteitscijfers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden