Suikerfabrieken

Sudzucker Suedzucker

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

De grootste suikerproducent van Europa, Südzucker, heeft de winst in de eerste helft van boekjaar 2021/2022 zien stijgen. Dit resultaat van de groep is vooral te danken aan de forse stijging in het suikersegment in het tweede kwartaal.
14 Oktober 2021
suiker Cosun

Nieuws Investering

Plan Belgische telers voor bouw suikerfabriek mislukt

Het plan van een Belgische coöperatie van suikerbietentelers voor de bouw van een nieuwe suikerfabriek is mislukt. Het 2 jaar geleden opgerichte collectief genaamd Coopérative des Betteraviers Transformateurs (CoBT) krijgt de benodigde €360 miljoen niet bij elkaar, doordat banken niet aanhaken.
23 December 2020
suiker

Nieuws Suiker

Duitse suikerfabrieken verwachten betere tijden

De twee grootste suikerfabrikanten van Europa kondigen betere tijden aan. Ondanks de impact van de coronacrisis en de spanningen rond vraag en aanbod wereldwijd, ziet zowel Südzucker als Nordzücker het resultaat in de eerste helft van 2020/2021 stijgen.
8 Oktober 2020
suiker euro

Nieuws Suiker

Beter resultaat Nordzucker in onzekere tijd

Het Duitse Nordzucker heeft 2019/2020 met een beter resultaat afgesloten dan verwacht. Het bedrijfsverlies van de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa was aanzienlijk lager dan vorig jaar. Ondanks de coronacrisis verwacht het bedrijf deze lijn door te zetten.
27 Mei 2020
transport suikerbieten suiker bietentransport bietencampagne

Nieuws Suikerbieten

Weer nieuwe inschrijfronde suikerfabriek België

Er wordt op het moment een nieuwe inschrijfronde voorbereid voor de realisatie van een suikerbietenfabriek in het Waalse Seneffe. De coöperatie CoBT heeft nog niet voldoende kapitaal en volume om groen licht te kunnen geven voor de bouw van de fabriek.
7 Augustus 2019
suiker

Nieuws Suikerbieten

'Zeker 9 Europese suikerfabrieken dicht'

Binnen afzienbare tijd zullen 9 tot 15 Europese suikerfabrieken hun deuren sluiten, zo voorspelt de Confederatie van de Belgische Bietenplanters (CBB). De sluiting komt door de crisis in de suikerindustrie. De suikerprijs is gezakt naar het laagste niveau in meer dan 10 jaar.
7 Augustus 2019
suiker euro

Nieuws Suiker

Nordzucker zet voet aan grond in Australië

Het Duitse Nordzucker, de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa, neemt 70% van de aandelen van Mackay Sugar over. Daarmee wordt niet alleen de Australische markt geopend, maar krijgt Nordzucker tevens toegang tot de groeimarkt van Zuidoost-Azië.
1 Augustus 2019
akkerbouw suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Erop of eronder voor Belgische bietenfabriek

In 2016 stond een groep Belgische investeerders en bietentelers op met een ambitieus plan. Zelf gingen zij als coöperatie een suikerfabriek bouwen in het Waalse Seneffe. Krap 3 jaar later bereikt het plan een breekpunt. Boeren hebben tot februari om te beslissen of ze aanhaken en daarmee de fabriek bestaansrecht verlenen.
21 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden