Investeringen in landbouw

Handelsrelaties met Oekraïne naar hoger plan

12 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Nederland en Oekraïne staan op het punt om de bilaterale Nederlands-Oekraïense betrekkingen een boost te geven. Ook voor de landbouw zijn er volop investeringsmogelijkheden. Dat meldt RusProject op basis van bronnen op RusInform en Agroperspectiva.

De Oekraïense minister van Economische Ontwikkeling Igor Prasolov bekijkt met de Nederlandse ambassadeur Kees Klompenhouwer de oprichting van een tweezijdige intergouvernementele commissie voor samenwerking op het gebied van investering in handel en economie. Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de economische samenwerking tussen Nederland en Oekraïne.

Voor Oekraïne zijn met name de hoogontwikkelde technologie, het ruimteonderzoek en de ontwikkeling van medicijnen en farmacie in Nederland interessant. Nederland stelt belang in hetgeen Oekraïense wetenschappers hebben bereikt en in het grote aantal hooggekwalificeerde werknemers. 
Viktor Sjemtsjoek, de gouverneur van Lviv, een stad in het westen van Oekraïne, wees erop dat de investeringsmogelijkheden van de stad met name op het gebied van alternatieve energie en landbouw liggen, en dat ook joint ventures een goede mogelijkheid voor buitenlandse bedrijven vormen. 

Voor Oekraïne, dat naar integratie op de Europese markt streeft, is het van groot belang dat buitenlandse ondernemers hun projecten daar kunnen realiseren en vervolgens in hun eigen land het zakendoen in Oekraïne promoten. Volgens Klompenhouwer kan de ambassade hierin een belangrijke bemiddelende rol spelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden