Wrakingsverzoek afgewezen

Niels Lentjes moet toch voor de rechter verschijnen

26 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De wrakingskamer van de rechtbank in Arnhem heeft geen gehoor gegeven aan een verzoek van mest- en fouragehandelaar Niels Lentjes. Een dag voor de uitspraak diende Lentjes het verzoek in omdat hij zich stoorde aan de rechters. Volgens de wrakingskamer is Lentjes te laat met zijn verzoek, wat opmerkelijk is.

Dinsdag 25 maart heeft de wrakingskamer het verzoek afgewezen. Lentjes diende het verzoek in omdat de rechters volgens hem een aantal fouten maakte. Zo werd abusievelijk een persoon in het publiek naar zijn mening gevraagd en vond hij dat een rechter teveel zijn mening door liet schemeren, schrijft Boerderij. Ook verliepen de zittingen erg rumoerig. Lentjes wilde daarom een onderzoek naar de objectiviteit van de rechters.

De wrakingskamer zegt het verzoek af te wijzen omdat deze te laat werd ingediend. Dat is vreemd, omdat een verzoek normaliter tot het moment van de uitspraak kan worden ingediend. De wrakingskamer wil verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Binnenkort zal de laatste rechtszaak plaatsvinden. De uiteindelijke uitspraak volgt dan na veertien dagen. Lentjes wordt ervan verdacht fourage te hebben gekocht zonder deze uiteindelijk te betalen. De eis van de officier van justitie is één jaar gevangenisstraf  en een terugbetaling van een deel van de vorderingen, die ongeveer 100.000 euro bedragen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ratje 27 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10847167/Niels-Lentjes-moet-toch-voor-de-rechter-verschijnen]Niels Lentjes moet toch voor de rechter verschijnen[/url]
Als je de kluit maar flink belazerd overkomt je niets in dit land .Maar owee als je een paar honderd kilo fosfaat teveel hebt gekregen, dan weten ze wel raad met jou.Dit noemt men dan rechtstaat.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden