Inzet op 1,3 procent

Superheffing kan korting op toeslag dempen

4 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Tot er meer duidelijkheid is over de Europese balans houdt de Europese Commissie rekening met een korting op de toeslagen van 1,3 procent. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren hangt onder meer af van de superheffing die aan Brussel betaald wordt.

De Europese Commissie rekent er op dat de toeslagen dit jaar weer met 1,3 procent gekort gaan worden. Dit om de crisisreserves voor marktmaatregelen aan te vullen. Het is niet in lijn met de uitspraken van maart. 

Eind augustus komt er meer duidelijkheid over de korting van de toeslagen, zo werd vorige week bekend gemaakt. De Raad en het Europese Parlement krijgen voor de tijd de kans om een eigen voorstel neer te leggen. Ze hadden tot juni daar de gelegenheid voor.

Hoe hoog de korting voor bedragen van meer dan 2.000 euro uitvalt staat nog niet helemaal vast. Het hangt er helemaal vanaf hoe de Commissie de balans in oktober inschat. Door een hogere instroom van geld, bijvoorbeeld door de betaling van superheffing in verband met quotumoverschrijding, kan de noodzakelijke korting lager uit gaan vallen. Afgelopen jaar werd een korting van 5 procent voorgesteld, maar was aan het einde een korting van 2,45 procent voldoende. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Fryslân boppe 5 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10855527/Superheffing-kan-korting-op-toeslag-dempen]Superheffing kan korting op toeslag dempen[/url]
Hadden we niet een brief gekregen, waarin stond dat we dit jaar 11% gekort worden?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden