Totaal minder gedwongen stoppers

Aantal faillissementen in veehouderij groeit

29 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het aantal faillissementen in de Nederlandse landbouw is in 2015 met meer dan 20 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. In de melkveehouderij, varkenshouderij en ook de bloementeelt hebben wel meer bedrijven noodgedwongen moeten stoppen, zo blijkt uit cijfers van CBS.

Het aantal faillissementen in de land- bosbouw en visserij daalde in 2015 tot 74 bedrijven, het laagste aantal sinds 2009. In de meeste sectoren in de landbouw nam het aantal faillissementen af, behalve in de veehouderij. Daar gingen in 2015 twee maal zoveel bedrijven failliet als in 2014. Er gingen vooral meer melkvee- en varkenshouders failliet, twaalf in totaal. Het gaat hierbij om zes melkveebedrijven en zes varkensbedrijven.

Van alle sectoren in de landbouw gaan in de tuinbouwsector nog steeds de meeste bedrijven failliet, stelt CBS. Wel daalt in deze sector het aantal faillissementen. Ten opzichte van 2009 is het aantal faillissementen in de tuinbouw in 2015 met meer dan 50 procent gedaald. Tussen 2009 en 2013 gingen er per jaar gemiddeld bijna negentig bedrijven failliet, in de jaren daarna was dat aantal meer dan gehalveerd naar 43.

Binnen de tuinbouwsector neemt het aantal faillissementen van bedrijven die zich richten op bloementeelt toe. In de laatste zes jaar sloten jaarlijks tussen de 16 tot 33 bedrijven hun deuren. Hiermee ging 1 van de 250 bloementelers failliet. In de groententeelt lag het aantal faillissementen in de jaren 2009 tot en met 2013 nog hoger met bijna 1 faillissement per 200 bedrijven. In de bloementeelt gingen vorig jaar 20 bedrijven failliet, 4 meer dan een jaar eerder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
gerard 29 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10867922/Aantal-faillissementen-in-veehouderij-groeit]Aantal faillissementen in veehouderij groeit[/url]
het wordt voor de landbouw steeds moeilijker gemaakt om een boterham te verdienen.
prijzen producten steeds goedkoper .
onkosten steeds duurder mest grond voer enz .
regels wetten steeds aangescherpt .
wordt het somber voor de landbouw.

gr gerard
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden